PayPal, Japonya merkezli Paidy'i 2,7 milyar dolara satın aldı

PayPal tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, Paidy'i satın almak için 2,7 milyar dolar ödeyecek.
PayPal, Japonya merkezli Paidy'i 2,7 milyar dolara satın aldı

Japonya merkezli bir finansal teknoloji girişimi olan Paidy'den sizlere daha önce bahsetmiştik. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Paidy, ABD merkezli PayPal tarafından satın alındı. PayPal tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, Paidy'i satın almak için 2,7 milyar dolar ödeyecek.

Net olarak açıklanmasa da 2,7 milyar dolarlık satın alma bedelinin büyük bir kısmının nakit olarak ödeneceğini de ekleyelim. PayPal ve Paidy firmaları arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının 2021 yılının 4. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

PayPal'ın Paidy girişiminin eski yatırımcılarından biri olduğunu da hatırlatalım. Paidy girişiminin 143 milyon dolar yatırım aldığını 2019 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık. 143 milyon dolarlık yatırım turuna diğer yatırımcılar ile birlikte PayPal Ventures da katılmıştı.

Geçtiğimiz Mart ayında 120 milyon dolar yatırım alan Paidy'nin değerlemesi 1,2 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Japonya'nın unicornlarından olan Paidy'nin bugüne kadar toplamda 400 milyon dolar yatırım aldığını da paylaşalım.

2018 yılında Lee Smith ve Russell Cummer tarafından Japonya'da kurulan Paidy, temelinde kullanıcılarına kredi sunan bir girişim olarak hizmet veriyor. Satın alma gerçekleştikten sonra Paidy'nin kapanmayacağını ve kendi markası ve yöneticileri ile birlikte çalışmaya devam edeceğini de ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.