Fatih Güner'in kurucusu olduğu Komünite'den çıkan sesli eğitim platformu: Omnicourse

Yaratıcı sektörlerde çalışan profesyonelleri bir araya getiren ve onlara mikro fonlar sağlayan Komünite, venture building modeli ile hayata geçirdiği ilk girişimi olan Omnicourse’un beta sürümünü bugün yayınladı.
Fatih Güner'in kurucusu olduğu Komünite'den çıkan sesli eğitim platformu: Omnicourse

Fatih Güner tarafından hayata geçirilen yaratıcı sektörlerde çalışan profesyonelleri bir araya getiren ve mikro yatırım fonu sunan platform Komünite'den daha önce detaylı olarak sizlere bahsetmiştik. Komünite, venture building modeli ile hayata geçirdiği ilk girişimi olan Omnicourse’un beta sürümünü ise bugün yayınladı.

“Spotify of eLearning” önermesi ile ortaya çıkan Omnicourse, bir sesli eğitim uygulaması. Kendini geliştirmek isteyen insanların aylık bir abonelik ücreti ile platformdaki tüm eğitimlere erişebildiği, eğitimlerin sahibi olan yaratıcıların ise dinleme dakikaları üzerinden gelir kazandığı Omnicourse platformu, son günlerde Türk yatırımcıların dikkatini çeken girişimlerden biri halini aldı.

Komünite’nin kurucusu Fatih Güner’in öncülüğünde, Komünite üyelerinden Ali Kemal Şerbet ve Muhammed Furkan Yılmaz’ın ortaklığıyla kurulan Omnicourse, sesli kitap sektörüne ve hızlı öğrenim alanına güçlü bir şekilde dokunmak istiyor. Sesli kitaplardan Clubhouse gibi sadece-sesli sosyal medyalara sesli platformların düzenli olarak yükseldiği bu dönemde, kullanıcıların video eğitimlere yeterli odağı ve zamanı vermediği içgörüsü üzerine kurulan Omnicourse, sesli eğitimler sayesinde insanların spor yaparken, ev işi yaparken ya da işe giderken kendilerini geliştirmelerini sağlıyor.

40 dakika ile 240 dakika arasında organize edilmiş içerikler

Omnicourse’un öğrenim içerikleri iki farklı format içeriyor: Sesli eğitimler ve Learnbite’lar. Sesli eğitimlerde, eğitmenler 40 dakika ile 240 dakika arasında organize edilmiş içerikleri dinleyicilere sunuyor. Learnbite’lar ise 5 dakika 15 dakika arasında olan, bir sandviç yerken ya da kahve molasında tüketilebilecek öğrenim içeriklerinden oluşuyor.

Konusunda uzman olan herkes kendi sesli eğitimlerini kaydedebiliyor

Omnicourse’un eğitmenler ve uzmanlar için sunduğu fırsatlar da azımsanmayacak kadar fazla. Eğitim programı hazırlayarak ek gelir kazanmak ve ismini duyurmak isteyen birçok profesyonel, video eğitim hazırlamadaki teknik sorunlar ve ekipman gereklilikleri dolayısıyla zorluk yaşıyorlar. Omnicourse, sesli eğitim kaydetmenin basitliği dolayısıyla, video eğitimlere kıyasla öne çıkıyor. Artık konusunda uzman olan herkes, orta segment bir mikrofon ve online ses düzenleme platformlarını kullanarak kendi sesli eğitimlerini kaydedebilir ve pasif gelir kazanabilir hale geliyor.

Omnicourse’un Chief Experience Officer’ı Ali Kemal Şerbet: “Kullanıcının mobilitesi arttıkça içerik tüketme eğilimi, özellikle son yıllarda videodan sese de genişlemiş durumda. Omnicourse, sesli kitap gibi lisans gerektirmediği ve eğitmenlerin de Spotify modelinden bildiği şekliyle, önümüzdeki yıllarda rekabetin artması beklenen sesli eğitim platformlarının öncüsü olmayı ve kültür tüketicisine kolaylık sağlamayı planlıyor.”

Omnicourse’un Chief Technology Officer’ı Muhammed Furkan Yılmaz: “Omnicourse, “all-mobile platform” adını verdiğimiz bir teknoloji vizyonuna sahip. Eğitmenlerin Omnicourse Creator uygulaması ile eğitim içeriklerini ve tüm analitiklerini canlı olarak görebildiği ikinci bir uygulama daha ürettik. Orta vadede hayata geçirmek istediğimiz Omnicourse Recorder uygulaması ile, eğitmenlerin mobil telefonlarını kullanarak eğitim kaydetmelerini de hedefliyoruz.”

Omnicourse kurucusu Fatih Güner: “Sesli kitap, podcast ve online öğrenim sektörleri, geçtiğimiz 10 yıl boyunca her yıl 2 haneli büyümeler gösteren çok güçlü sektörler halini aldı. Bu alanların birleşiminde yer alan ve tüm formatların en iyi yönlerini bir araya getiren Omnicourse’un, kendine bir alan açması ve dünyada büyüme göstermesi kaçınılmaz. Türkiye’den global pazarları hedefleyerek yola çıkan Omnicourse, Türk içerik üreticilerinin ve platform girişimcilerinin dünyaya açılması konusunda cesaretsizliğini de kırmak istiyor.”

Bugün Product Hunt’ta da yayına giren Omnicourse, ilk günlerinde, Beta deneyimini erken kullanıcılarına yaşatma amacı taşıyor. Aynı zamanda platformdaki eğitimlerin sayısını arttırmak için de eğitmen başvurularını açıyor. Türkiye’de yaşayan ancak İngilizcesi eğitim vermek için yeterli olan uzmanlar da Omnicourse için sesli eğitimler hazırlayıp hem isimlerini dünyaya duyurabilir hem de ek gelir kazanabilirler.

Omnicourse, Pitch Deck'ini ise Webrazzi'ye özel olarak yayınladı. Omnicourse'un Pitch Deck'ine aşağıdan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.