80 milyon dolar yatırım alan gerçek zamanlı veritabanı platformu SingleStore'un değerlemesi 940 milyon dolara ulaştı

İşletmelerin verilerini tek bir varlık olarak entegre etmelerine yardımcı olan gerçek zamanlı veritabanı platformu SingleStore, Insight Partners tarafından yönetilen F Serisi yatırım turunda 80 milyon dolar yatırım aldı.
80 milyon dolar yatırım alan gerçek zamanlı veritabanı platformu SingleStore'un değerlemesi 940 milyon dolara ulaştı

İşletmelerin verilerini tek bir varlık olarak entegre etmelerine, izlemelerine ve sorgulamalarına yardımcı olan gerçek zamanlı bir veritabanı platformu olarak faaliyet gösteren SingleStore, Insight Partners tarafından yönetilen F Serisi yatırım turunda 80 milyon dolar yatırım aldı. Tura, yeni yatırımcı Hewlett Packard Enterprise'ın yanı sıra mevcut yatırımcılar Khosla Ventures, Dell Capital, Rev IV, Glynn Capital ve GV katıldı. Şirkete yakın kaynaklar, F Serisi ile birlikte şirketin değerlemesinin 940 milyon dolara ulaştığını söylüyor.

2011 yılında MemSQL ismiyle, Adam Prout, Eric Frenkiel ve Nikita Shamgunov tarafından hayata geçirilen SingleStore, tüm verileri tek bir platform üzerinden operasyonel hale getirerek işletmelerin daha hızlı ve uyumlu sağlamasına yardımcı oluyor; işletmelerin çeşitli verileri benimsemesini ve dijital yeniliği hızlandırmasını sağlıyor. Bu yetenekler Amazon Web Services, Azure ve GCP'de bir hizmet olarak sunuluyor ve SingleStore Managed Service ve SingleStore DB aracılığıyla dağıtılıyor.

SingleStore'un veritabanı motoru, şirket içi kurulumlar, genel ve özel bulut sağlayıcıları dahil olmak üzere çeşitli Linux ortamlarında, Kubernetes operatörü aracılığıyla kapsayıcılarda veya bulutta çalıştırılabiliyor.

SingleStore'un CEO'su Raj Verma, bulut gelirlerinin yıldan yıla yüzde 150 arttığını ve bunun an itibarıyla tüm gelirlerin yaklaşık yüzde 40'ını oluşturduğunu söylüyor. Şirketin müşteri tabanının ise yüzde 300 oranında arttığı iddia ediliyor. Şirketin aldığı yeni yatırımı ürününü geliştirmek için kullanacağı belirtiliyor.

Tura öncülük eden Insight Partners'ın genel müdürü Lonne Jaffe ise yaptığı açıklamada, SingleStore'un bulut veritabanının hız, ölçek ve basitlik açısından pazardaki rakipleriyle karşılaştırılamayacağını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.