Dijital sigortacılık girişimi Insurify, 100 milyon dolar yatırım aldı

Sanal sigorta acentesi ve karşılaştırma platformu Insurify, Motive Partners liderliğinde gerçekleştirilen B Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
Dijital sigortacılık girişimi Insurify, 100 milyon dolar yatırım aldı

Sanal sigorta acentesi ve karşılaştırma platformu Insurify, Motive Partners liderliğinde gerçekleştirilen B Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar Viola FinTech, MassMutual Ventures, Nationwide, Hearst Ventures, Moneta VC'nin yanı sıra yeni yatırımcılar Viola Growth ve Fort Ross Ventures da katıldı.

Insurify, aldığı yeni yatırımı operasyonlarını genişletmek ve büyüme girişimlerini hızlandırmak için kullanacağını açıkladı. Şirket bu kapsamda, tüm sigorta sektörlerinde doğrudan teklif entegrasyonlarını genişletecek, daha yerleşik sigorta fırsatlarını takip edecek, yeni ve mevcut müşterilerle olan ilişkisini satın alma noktasının ötesinde derinleştirmek için ürün işlevselliğini artıracak, marka bilinirliğini güçlendirecek ve ekibini genişletecek.

Merkezi Massachusetts'te bulunan Insurify, otomobil, ev ve hayat sigortası için bir karşılaştırma platformu olarak faaliyet gösteriyor. Şirket, tüketicilerin sigorta kapsamında zamandan ve paradan tasarruf etmelerine yardımcı oluyor. 2013 yılında, eskiden Gartner'da yönetici olan CEO ve kurucu Snejina Zacharia tarafından hayata geçirilen platform, müşterilerin gerçek zamanlı entegrasyonlar ve yapay zeka destekli öneriler aracılığıyla hem büyük hem de bölgesel sigorta şirketlerinden alınan otomobil, ev ve hayat sigortası tekliflerini anında karşılaştırabilecekleri özel bir sigorta satın alma deneyimi sağlıyor.

Insurify'da bugüne kadar 170 milyar doları aşan sigorta kapsamı elde edildi. Platformun 4 milyondan fazla müşterisi bulunuyor. Şirket, 2016'dan bu yana ise 50 kat gelir artışı elde etti.

Snejina Zacharia, alınan yatırımla ilgili olarak milyonlarca müşteri tarafından sevilen güvenilir bir marka oluşturmaya devam etmek ve büyüme hedeflerine ulaşmak için yatırımcılarla ortak olmaktan dolayı çok heyecanlı olduklarını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.