Lyft'in kullanacağı Motional robotaksi ilk görüntülerini paylaştı

Waymo’dan sonra Motional da bugün, Hyundai marka robotaksisinin ilk görüntülerini paylaştı. 2023'ten itibaren Lyft uygulamasıyla piyasaya sürülecek.
Lyft'in kullanacağı Motional robotaksi ilk görüntülerini paylaştı

Sürücüsüz otomobillerin tüm dünyada yolcu taşımak için izin alması, insanların otomobil satın almak yerine sürücüsüz taksi servisleriyle seyahat etmeyi tercih etmesine yol açabilir. Geçen hafta Google'ın çatı şirketi Alphabet bünyesindeki Waymo, taksi hizmetini de dahil etmeye başladığını duyurmuştuk.

Rekabet kızışıyor. Waymo’nun attığı adımdan sonra Motional da bugün, Hyundai marka robotaksinin ilk görüntülerini paylaştı. 2023'ten itibaren Lyft uygulamasıyla piyasaya sürülecek. Aptiv ve Hyundai'nin 4 milyar dolarlık yatırımla kurduğu ortak girişimi, ilk sürücüsüz robotaksi hizmetini nerede başlatacağını açıklamadı. Ama yine de hizmetin Boston, Las Vegas, Los Angeles veya Pittsburgh'ta başlayacağı tahmin ediliyor. Ioniq 5 modelleri Seviye 4'te lidar, radar, 360 derece görüş sağlayan kameralar gibi ekipmanlar yer alıyor. Tek şarjla 482 kilometre yol yapıyor. Araçların iki ya da daha az yolcu taşımaya uygun olduğu söylendi.

Şirket, dört ay önce yeni otonom araç hizmeti projesi için Hyundai Ioniq 5'in kullanılmasına karar vermişti. 2023 yılından itibaren elektrikli ve otonom Ioniq 5 modelleri robot taksi olarak hizmet vermeye başlayacağı söylenmişti. Araçların bu yıl içinde piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bu proje için Hyundai markalı Ioniq 5'ın bu proje için seçilmesinin nedeni ise  araç üretilirken hem elektrikli ve otonom teknolojisinden yararlanılmış olması. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.