iPhone 13, uydu iletişim bağlantısı özelliği ile acil durum mesajları gönderebilecek

Bloomberg, iPhone 13 modelleri için uydu iletişim bağlantısı özelliğinin gelebileceğini fakat ilk etapta oldukça kısıtlı bir şekilde kullanılabileceğini paylaştı.
iPhone 13, uydu iletişim bağlantısı özelliği ile acil durum mesajları gönderebilecek

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile ün kazanan analist Ming-Chi Kuo'nun kısa zaman sonra tanıtılması beklenen iPhone 13 ile ilgili yaptığı tahminleri geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz günlerde ise yeni bir iddia ile karşımıza çıkan Kuo, iPhone 13 ailesinin low earth orbit (LEO) yani düşük dünya yörüngeli uydu iletişim bağlantısı özelliğine sahip olacağını duyurdu.

Söz konusu özellik Qualcomm tarafından geliştirilen X60 modemi ile çalışacak ve iPhone 13 modelleri bu özellik sayesinde şebeke olmayan yerlerde bile uydu desteği sayesinde arama yapma, SMS gönderme ve internet erişimi gibi özelliklere sahip olabilecek.

Tabii ki bu özelliklerin ilk etapta karşımıza çıkmayabileceklerini de ekleyelim. Konu ile ilgili bir haber paylaşan Bloomberg, iPhone 13 modelleri için uydu iletişim bağlantısı özelliğinin gelebileceğini fakat ilk etapta oldukça kısıtlı bir şekilde kullanılabileceğini paylaştı.

Bloomberg'ün kaynağına göre söz konusu özellik ilk etapta sadece acil durum mesajlarının gönderilmesi için kullanılabilecek. Söz konusu acil durum mesajlarının uzunluk sınırına sahip olacaklarını da ekleyelim. Göndermek istediğiniz mesaj acil durum kişilerinize gidecek ve telefonları rahatsız etmeyin modunda olsa bile bildirim gidecek.

Acil durum mesajları ile birlikte lokasyon ve sağlık verisi gibi acil durumlarda hayat kurtarabilecek verilerin paylaşılabileceğini de ekleyelim. Kısa zaman sonra tanıtılması beklenen iPhone 13 ailesi ile ilgili tüm detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.