Mobil eğitim platformu Kunduz, Eczacıbaşı Momentum liderliğinde yatırım aldı

Sınavlara hazırlanmanın yıllık maliyetini 15.000 TL’den 500 TL seviyelerine düşüren Kunduz, pandemi döneminde yüzde 550 büyüme ile şimdiye kadar 3 milyon öğrenciye ulaştı.
Mobil eğitim platformu Kunduz, Eczacıbaşı Momentum liderliğinde yatırım aldı

Başar BaşaranMelih Şener ve Barış Bilgiç tarafından kurulan Kunduz, başta sınava hazırlananlar olmak üzere tüm öğrencilerin soru çözmelerine yardımcı olmak için geliştirildi. Başarılı mobil eğitim platformunun, Ağustos 2019'da 1 milyon dolar ARR'e ulaştığını sizlerle paylaşmıştık. Girişim,  2020'nin Mayıs ayında ise İTK Ventures ve Startupfon'dan aldığı yatırım ile gündeme gelmişti.

Kunduz, yeni bir yatırım turunu daha tamamladığını duyurdu. Söz konusu yatırım turu, Eczacıbaşı Momentum’un liderliğinde Türkiye’den Esas Ventures’un ve Silikon Vadisi’nden isimlerin de katılımıyla gerçekleşti. Bu noktada Kunduz'un Türkiye’nin yanı sıra, geçtiğimiz yıl Hindistan’da da hizmet vermeye başladığını hatırlatalım.

Şirket, bu yeni yatırım turu ile global ölçekteki büyümesini sürdürecek. Kunduz ayrıca bu yatırımla yazılımcı ekibini altı ayda üç katına çıkaracağını açıkladı. 

Yüzde 550 büyüme ve 3 milyon öğrenci

Başta YKS ve LGS sınavlarına hazırlananlar olmak üzere tüm öğrencilere destek olan mobil eğitim platformu Kunduz, sınavlara hazırlanmanın yıllık maliyetini 15.000 TL’den 500 TL seviyelerine düşürüyor. Ayrıca mobil uygulama içinde yapay zeka temelli kişiselleştirilmiş testler, ülke çapında deneme testleri, video konferanslar, özel ders ve koçluk desteği de sunuluyor. 

Eğitimi demokratikleştirmeyi hedefleyen Kunduz, yüksek kaliteli eğitimi erişilebilir fiyatlarla herkese sunmayı amaçlıyor. Girişimin öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği yenilikçi yaklaşımıyla, her sosyo-ekonomi ve öğrenim seviyesindeki öğrenciye ulaştığını söylemek mümkün.

Üstelik Kunduz, şimdiye kadar 3 milyon öğrenciye ulaştı. Geçen yıl Hindistan’da da hizmet vermeye başlayan girişim, pandemi döneminde yüzde 550 büyüme sağladı. Uygulama, platformdaki öğrencilerin 30 milyon sorusuna, branşında uzman olan eğitmenlerin anlatımıyla cevap verdi. Kunduz, bu dönemde soru cevap desteği hizmetinin yanına mobil deneme sınavları, konu anlatımları, kişiselleştirilmiş testler, özel ders ve koçluk gibi yeni hizmetlerini de platforma ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.