Tolga Önal ve Özkan Akkılıç tarafından kurulan Elopage, 38 milyon dolar yatırım aldı

A serisi yatırım turunda Target Global, Partech ve Avid Ventures'tan 38 milyon dolar yatırım alan Elopage, 2025 yılında 1 milyon müşteriye ulaşmayı planlıyor.
Tolga Önal ve Özkan Akkılıç tarafından kurulan Elopage, 38 milyon dolar yatırım aldı

Tolga Önal ve Özkan Akkılıç tarafından kurulan Almanya merkezli Elopage GmbH, A serisi yatırım turunda Target Global, Partech ve Avid Ventures'tan 38 milyon dolar yatırım aldı. İşletmelerin ve kişilerin eğitim satmasını kolaylaştıran Elopage, webinar, kurs ve çevrimiçi danışmanlık alanlarında kullanıcıların fatura kesme ve üyelik işlemlerini otomatize ediyor. 

Elopage, yatırımı Avrupa operasyonunu genişletmek için kullanacak. Ukrayna'da da ofisi bulunan Berlin Merkezli girişim, sırasıyla Birleşik Krallık, Fransa ve İtalya'da konumunu güçlendirmek istiyor. 

2015 yılında kurulan şirket, 75 kişilik ekibiyle şimdiye kadar 40 bin müşteriye ulaştı. Elopage, 2025 yılında 1 milyon müşteriye ulaşmayı planlıyor. 75 kişilik ekibin ise yıl sonunda 190 kişiye çıkması hedefleniyor. 

Şirketin müşteri iletişimini etkinliklerle desteklediğini söylemek mümkün. Zira şirket, 2019 yılında1100 müşteri ve iş ortağının katılımıyla #epx19 etkinliğini hayata geçirdi. Elopage'in büyümesi, e-ticaret, esnek çalışma ve eğitim teknolojilerinin yükselişi ve içerik üretici odaklı ekonominin genişlemesiyle de yakından ilişkili. 

Bu bağlamda Elopage, yıllık satışları 5.800 Dolar ile 47 milyon Dolar arasında olan müşterileri hedefliyor. Girişim, Elopage platformunda 1 milyon dolar kazanan düzinelerce içerik üreticinin yer aldığını da belirtiyor. 

Elopage'in Kurucu Ortağı Tolga Önal yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu yatırımla büyümemiz için turboyu çalıştırıyoruz ve dijital işletmeler için tercih edilen SaaS platformuna ve ödeme sağlayıcısına geçişi daha da geliştirmek istiyoruz.

Girişimin Kurucu Ortağı ve CEO'su Özkan Akkılıç ise yatırımın kullanılacağı alan hakkında şöyle konuştu: "Amacımız, Avrupa'daki dijital girişimcilere işlerini inşa etmeleri ve ölçeklendirmeleri için tamamen yeni bir altyapı türü sağlamaktır."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.