Yapay zeka tabanlı müşteri veri platformu Involve.ai, 16 milyon dolar yatırım aldı

Involve.ai, A serisi yatırım turunda Sapphire Ventures liderliğinde 16 milyon dolar yatırım aldı. 3 yıl içinde 22 bin müşteri kazanan platform, gelirlerini 2020'ye kıyasla 2021'de yüzde 480 artırdı.
Yapay zeka tabanlı müşteri veri platformu Involve.ai, 16 milyon dolar yatırım aldı

Müşteri başarısına (customer succes) odaklanan yapay zeka tabanlı girişim Involve.ai, A serisi yatırım turunda Sapphire Ventures liderliğinde 16 milyon dolar yatırım aldı. Şirket yatırımı ürün geliştirme, ekibi genişletme ve yeni pazarlara açılma alanlarında kullanacak. Ekibin veri bilimi ve yazılım mühendisliği departmanlarında yeni adaylara kapılarını açacağını belirtelim. 

Involve.ai'ın faaliyet alanı

Involve, müşteri kaybını önlemek, geliri artırmak ve müşteri deneyimlerini kişiselleştirmek için milyonlarca veri noktasını ayrıştırmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Başlangıçta bir çalışan bağlılığı ürünü olan Involve'un, zamanla müşteri başarısına odaklanan bir ürüne dönüştüğünü belirtelim.

Bu dönüşüm sürecinde Involve, müşteri başarısı temsilcisinin günlük işlerinde gözden geçirdiği niteliksel bilgilerden oluşan kendi veri kümelerini oluşturdu. Şirket, bu veri kümelerini, bir kuruluşta müşteri başarısı sağlamak için iş sektörü başına dokuz faktörü hesaba katan tahmine dayalı modelini eğitmek için kullandı.

3 yıl içinde 22 bin müşteri kazanan platform, gelirlerini 2020'ye kıyasla 2021'de yüzde 480 artırdı. Kurucu ortaklardan Bhattacharya 2023 yılına kadar 200 bin müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor. 

Involve, önümüzdeki aylarda yapay zeka odaklı yeni iş akışları geliştirmeyi planlıyor. Girişim ayrıca, müşteri başarısı alanında değerli iç görüler bulmak için platforma doğal dili ayrıştıran duygu sınıflandırıcı eklemeyi düşünüyor. 

Kurucu ortaklar ve şirketin geçmişi

Şirket, Gaurav Bhattacharya ve Saumya Bhatnagar tarafından kuruldu. 10 yaşında kodlama öğrenen ikili, Hindistan'da lisede bir kodlama dersinde tanıştı. Bhattacharya ve Bhatnagar, lise bittikten sonra bir hasta deneyimi yazılımı üretti. Bhattacharya ve Bhatnagar'ın Involve'dan önceki ilk girişimi olan bu yazılım, sonunda Hindistan hükümeti tarafından ultrason uzmanlarına dağıtıldı.

Şu anda 34 çalışanı olan San Francisco merkezli Involve, ekibi genişleterek yıl sonuna kadar 58, gelecek yılın ortasına kadar 120 çalışana ulaşmayı planlıyor. Düzenlenen yeni yatırım turu ile şirketin topladığı yatırım miktarı ise 35 milyon dolara ulaştı. 

Müşteri başarısı neden önemli? 

Pandemi döneminde markalar fiziksel olarak etkileşimden uzaklaşırken, yaptıkları işin dijital yönünü, yeni müşteri kazanımını ve daha da önemlisi müşteri tabanının memnuniyetini yeniden değerlendirme fırsatı buldu. 

Müşteri başarısını önceliklendiren şirketler, müşteri davranışlarını ve tercihlerini mercek altına aldı. Müşteri başarısı ekipleri, kurumlarda kritik bir rol üstlense de genellikle ihtiyaç duydukları araçlara erişmekte güçlük çekiyor.

SmartKarrot'un yürüttüğü bir ankete göre müşteri başarısı liderlerinin yüzde 84'ü otomasyonun önemli olduğunu, ancak yüzde 70'inin hiç otomasyona sahip olmadığını veya düşük düzeyde otomasyona sahip olduğunu söyledi.

Pandemi dönemindeki bu ihtiyaç Involve kurucu ortaklarının dikkatini çekti. Gaurav Bhattacharya o dönemi şöyle aktarıyor: 

 Involve hayatına bir çalışan bağlılığı ve gönüllülük platformu olarak başladı. Müşteri odaklı olarak, kullanıcı tabanımızda kayıp riskini ve genişleme potansiyelini bulmak için ilkel AI komut dosyaları oluşturduk. Bunun çok değerli olduğu kanıtlandı. Pandemi vurduğunda ve müşteriyi elde tutma önemli bir konu haline geldiğinde, platformumuzu kullanmaları için şirketlere sunduk ve onlar da bunu sevdiler.

Bu bizim 'aha' anımızdı ve şirketi eyleme geçirilebilir bir müşteri istihbarat platformu haline getirmeye karar verdiğimizde, dünyanın daha müşteri odaklı olmasına yardımcı olduk.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.