Teslimat robotu girişimi Coco 36 milyon dolar yatırım aldı

Los Angeles teslimat robotu girişimi Coco, 36 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Şirket, toplam yatırım miktarını yaklaşık 43 milyon dolara çıkardı.
Teslimat robotu girişimi Coco 36 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz günlerde sırasıyla önce Spot ve Atlas robotları ile büyük bir başarı yakalayan robotik teknolojileri girişimi Boston Dynamics, Atlas robotu için yeni bir video yayınlamıştı. Tesla ise AI Day etkinliğinde insanların günlük hayatta yapmakta zorlandığı temel görevleri yerine getirmek amacıyla tasarlanan insansı robotu 'Tesla Bot'u tanıtmıştı.

Nisan ayında ise sürücüsüz otomobil teknolojileri geliştiren Nuro, ünlü pizza markası Domino’s Pizza ile iş birliğine gitmiş. Domino’s Pizza ürünlerinin teslimatlarını otonom teslimat robotu ile gerçekleştirilmeye başlanacağı söylenmişti. Robot teknolojileri sektöründe hızlı bir şekilde rekabet yoğunlaşırken Los Angeles teslimat robotu girişimi Coco, 36 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Yatırım turu, Sam Nazarian, Ellen Chen ve Mario Del Pero'nun katılımıyla Sam Altman, Silicon Valley Bank ve Founders Fund tarafından yönetildi. Şirket, bu yatırım turuyla toplam yatırım miktarını yaklaşık 43 milyon dolara çıkardı. Starship, Nuro ve  Kiwibot gibi girişimlerin olduğu alanda faaliyet gösteren Coco, Şubat 2020'de piyasaya sürüldü. Coco, müşterilerinin teslimat sürelerini hızlandırıyor.

Santa Monica'da ve Los Angels'in beş farklı bölgesinde faaliyet gösteren girişimin en büyük iş ortağı California merkezli Umami Burger... 120 çalışanı olan şirket bu sayıyı yıl sonuna kadar binin üzerine çıkmayı planlıyor. Şirketin amacı, ABD'de yayılarak hızlı teslimat sektörüne yeni bir soluk getirmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.