Rusya 2030'a kadar elektrikli araçlara 8 milyar dolar harcayacağını açıkladı

Rusya, üç yıl içinde 25 bin elektrikli aracı kullanıma sokmayı ve 9 binden fazla şarj istasyonuna sahip olmayı hedefliyor.
Rusya 2030'a kadar elektrikli araçlara 8 milyar dolar harcayacağını açıkladı

Dünyada son dönemde elektrikli araçların popülerliği artıyor. Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Küresel Elektrikli Taşıtlar 2021 raporuna göre, dünyada elektrikli araç pazarının gelecek 10 yılda önemli bir büyüme kaydedecek. 2030'da toplam elektrikli araç, ağır vasıta, kamyonet ve otobüslerin sayısının 145 milyona ulaşacağı belirtiliyor. Bu yüzden ülkeler, 2030 yılını milat kabul ederek o tarihe kadar bu konuda yapmayı planladıkları işlerle ilgili açıklamalar yapmaya başladı. 

Bu ayın başında ABD Başkanı Joe Biden, 2030'a kadar ülkede satılan otomobillerin yarısının karbondioksit salımını sıfırlamış araçlar olmasını hedeflediğini açıklamıştı. Bu konuda başka bir hamle Rusya'dan geldi. Ülke, 2030'a kadar elektrikli araçlara 8 milyar dolar harcayacağını kaydetti. Hatta elektrikli otomobiller için kredi ve kolay kiralama koşulları da dahil olmak üzere alıcılara teşvikler sunacak.

Rusya, üç yıl içinde 25 bin elektrikli aracı kullanıma sokmayı ve 9 binden fazla şarj istasyonuna sahip olmayı hedefliyor. Moskova merkezli Vygon Consulting'e göre elektrikli otomobiller şu anda ülkenin toplam binek araç filosunun yüzde 0,2'sinden fazlasını oluşturuyor. 

Yeni stratejiyle elektrikli otomobil üretiminin 2030 yılı sonuna kadar üretilen tüm otomobillerin yüzde 10'unu kapsaması hedefleniyor. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin bu pazartesi günü konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Geleceği, elektrikli arabalar şekillendireceği aşikar. Bu yüzden sektörü aktif olarak geliştirmemiz gerekiyor."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.