Akıllı kamera sistemleri geliştiren Büyütech, Farplas'tan 2.5 milyon euro yatırım aldı

Farplas, otomotiv sektöründeki dönüşümde önemli yer tutan ileri seviye sürüş destek sistemleri konusunda görüntü işleme, yapay zeka ürünleri ve çözümleri geliştiren Büyütech’e 2,5 milyon euro yatırım yaptı. 
Akıllı kamera sistemleri geliştiren Büyütech, Farplas'tan 2.5 milyon euro yatırım aldı

Farplas, otomotiv sektöründeki dönüşümde önemli yer tutan ileri seviye sürüş destek sistemleri konusunda görüntü işleme, yapay zeka ürünleri ve çözümleri geliştiren Büyütech’e 2,5 milyon euro yatırım yaptı. 

2011 yılında Ömer Orkun Düztaş ve Alparslan Işıklı’nın kuruculuğunda ODTÜ Teknokent şirketi olarak faaliyetlerine başlayan Büyütech, 2013 yılında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye’nin en iyi 3 teknolojik girişim firmasından birisi olarak gösterildi.

Bugün 80 binden fazla ürünle 120 ülkede aktif şekilde çalışan Büyütech, araçların dünyayı insanların algıladığı gibi algılamasını sağlayan akıllı kamera sistemleri geliştiriyor. Savunma sanayinde millileştirme ve yüksek teknoloji ürünlerinin geliştirilmesinden, endüstriyel görüntü işlemeye; otomotiv sektöründe ise sürücü yorgunluk algılama, şerit değiştirme, ayna ve geri görüş kamera sistemleri gibi birçok alanda yazılım ve donanım çözümlerini kendi bünyesinde geliştirmeye devam ediyor.

Fark Holding Başkanı Ahu Serter yatırımla ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti: “Girişimlere yatırım yapma sürecinde en çok önemsediğimiz konuların başında ekibin yetkinliği, ilgili fikrin ve çözümün sadece ulusal değil global ölçekte de rekabet edebilir düzeyde olması geliyor. Büyütech’in gerçek zamanlı üç boyutlu görüntü oluşturmak için tasarladığı ve Türkiye’de ilk olan kamera, görüntü işleme ve yapay zeka çözümlerinin dünya çapında aktif olarak kullanılıyor olması, global ölçekte başarılı olacağının önemli bir göstergesi.

Büyütech’in “Avrupa’nın Kamera Teknoloji Evi” olma vizyonunu Farplas’ın otomotiv sektöründeki tecrübesi ve güvenilirliği ile destekleyerek Büyütech’in otomotiv sektörünün en çok tercih edilen kamera sistemleri şirketi olması için çalışacağız. Bu yatırımla aynı zamanda iç aydınlatma, kokpit tasarımı ve iç trim parçaları konusunda lider olan şirketimiz Farplas’ın müşterilerine verdiği hizmetlerin boyutunu da derinleştirmiş olacağız.”

Türkiye’nin yüksek teknoloji geliştirmesini ve dünyaya erişimini sağlama yolunda teknoloji girişimlerini desteklemeye devam edeceklerini belirten Farplas CEO’su Haluk Akçalı, hem girişim yatırımları hem teknoloji yatırımları hem de geliştirdikleri çok taraflı Business Ar-Ge projeleri ile yüksek teknoloji geliştirme ve üretim merkezi olma, bu çözümleri yurt dışına açarak büyütme yolunda tüm paydaşları için itici güç olacaklarına inandığını söyledi.

Türkiye’den çıkan bir girişim olarak, 10 yıldır sadece kamera, görüntü işleme ve yapay zeka teknolojilerine odaklandıklarını belirten Büyütech kurucu ortağı ve CEO’su Ömer Orkun Düztaş; “Günümüzde ileri seviye sürüş destek sistemleri araçların vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bu alanda kamera tabanlı sistemlerin önemi giderek artıyor. Büyütech olarak araçların dünyayı insanların algıladığı gibi algılamasını sağlayacak, bu sayede sürüş konforunu ve güvenliğini arttıracak kamera tabanlı akıllı sistemler üzerinde çalışıyoruz. Otomotiv sektöründeki global oyunculardan biri olan Farplas ile olan ortaklığımız sayesinde Türkiye’den dünyaya açılan en iyi otomotiv girişimi olma hedefimize bir adım daha yaklaştık.” diyerek Büyütech’in uluslararası bir marka olma potansiyeli taşıdığını belirtti.

Büyütech kurucu ortağı ve CTO’su Alparslan Işıklı da yatırım hakkındaki görüşlerini şu şekilde ekledi: “10 yıllık tecrübemizi geçtiğimiz yıllarda otomotiv sektörüne aktardık. Araçların da dünyayı insanlar gibi algılaması üzerinde dünya için yenilikçi ürünler geliştiriyoruz. Bu noktada Farplas ile vizyonumuz örtüştü. Bizim dünyaya açılma serüvenimizde iyi bir partner olacaklarını düşünüyoruz. Kısa zamanda dünya çapında bir teknoloji devi olmayı hedefliyoruz.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.