Letgo, ödeme ve kargo hizmetleri ile artık tam bir pazaryeri

İkinci el alışveriş uygulaması letgo, “güvenli ödeme ve kargo” hizmetini yayına aldı. Letgo’nun kargo tarafında stratejik iş ortağı Yurtiçi Kargo olurken, güvenli ödeme ortağı ise iyzico oldu.
Letgo, ödeme ve kargo hizmetleri ile artık tam bir pazaryeri

İkinci el alışveriş uygulaması letgo,“güvenli ödeme ve kargo” hizmetini başlattı. Şirket, bu hizmet ile kullanıcılarına kendilerini rahat ve güvende hissedebilecekleri bir ikinci el alışveriş deneyimi sunmayı amaçlıyor. Bu yeni hizmet kapsamında letgo’nun kargo tarafında stratejik iş ortağı Yurtiçi Kargo olurken, güvenli ödeme ortağı ise iyzico oldu.

Hizmetin öne çıkan özellikleri neler?

Güvenli ödeme ve kargo hizmetinden faydalanan kullanıcılar; ürünlerini adreslerine teslim alabiliyor. Aynı şekilde ürünler, Türkiye’nin her yerine kargo ile gönderebiliyor. Ödemelerin de güvenli ödeme sistemi altyapısı üzerinden gerçekleştirilmesi mümkün. 

Letgo’nun bu yeni özelliği ile kullanıcılar, tüm kategorilerde 30 kg ağırlığa kadar olan ürünleri adreslerine teslim alabilecek. Türkiye’nin her yerine kargoyla gönderilebilmesi ise alıcıyla farklı şehirlerde yaşayan satıcıların oturdukları yerden, kolayca her yere satış yapabilmesini sağlıyor. Böylece yüz yüze görüşme imkanı olmayan ya da bunu tercih etmeyen kullanıcılar da ikinci el ticaretin bir parçası haline geliyor. 

“Alıcı koruması” ne sağlıyor? 

Yeni özellik kapsamında “alıcı koruması” özelliğinin de yayına alındığını belirtelim. Kullanıcılara daha güvenli bir alışveriş deneyimi sunan alıcı koruması özelliği, kullanıcıların ödemelerini iyzico güvenli ödeme sistemi altyapısı ile gerçekleştirmesini sağlıyor. 

Buna ek olarak; kullanıcılar kendilerine hiç ulaşmayan, ilanda anlatıldığı gibi olmayan veya kötü koşullarda gelen ürünler için para iadesi talep edebiliyor. Letgo destek ekibinin her türlü sorunda kullanıcılarına destek vermek için hazır bulunduğunu belirtmekte fayda var. Alıcılar, alıcı koruması hizmeti için ürün bedeli üzerinden belirli bir oranda ücret öderken, satıcılardan herhangi bir komisyon veya işlem bedeli alınmıyor.

Temmuz ayında güvenli ödeme ve kargo özelliği ile 250 binden fazla ürün listelendi

Konu hakkında görüşlerini dile getiren letgo CMO’su Selin Süzer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Biz letgo olarak, Türkiye’de ikinci el alışverişi akıllara yerleştiren marka olma hedefi ile yola çıktık. En yeni teknolojilerle sezgisel tasarımı bir araya getirerek daha iyi bir alışveriş deneyimi yaratmak ve ikinci el alışverişi çok daha kolay ve güvenli hale getirmek için çalışıyoruz. Kullanıcılarımıza kendilerini rahat ve güvende hissedebilecekleri bir ikinci el alışveriş deneyimi yaşatmak, bu deneyimi teknoloji ve inovasyonla birleştirmek amacıyla ikinci el eşya alışverişinde güvenli ödeme ve kargo özelliğimizi devreye aldık.

Pandemi sürecinde kullanıcı deneyimimizi iyileştirmek için yaptığımız ölçümlemelerde “kargo” ve “ödeme” ile ilgili kelimelerin geçtiği diyaloglarda büyük bir artış olduğununu gözlemledik. Kullanıcı talepleri evriliyor. Bu özelliği devreye aldıktan hemen sonra güncel ilanlarda gördük ki sadece temmuz ayında kullanıcılarımız 250 binden fazla ürünü güvenli ödeme ve kargo özelliğini seçerek listeledi. Özellikle pandemi döneminde böyle bir özelliği devreye almamız hem alıcılar hem satıcılar tarafında çok kıymetli bir adım oldu. Önümüzdeki dönemde de odağımız; kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına uygun yenilikçi, etkili ve güvenli hizmetler sağlamak olacak.

Güvenli Ödeme ve Kargo özelliği nasıl çalışıyor?

Özellik kapsamında alıcı; ilgilendiği ilan için “teklif yap” butonuna basarak satıcıya 24 saat boyunca geçerli bir fiyat teklifi gönderiyor. Satıcının teklifi kabul etmesinin ardından alıcı, 24 saat içerisinde iyzico güvenli ödeme sistemi üzerinden ödemesini yapabiliyor. B noktada ödeme adımında kargo ücretinin alıcı tarafından karşılandığını hatırlatalım. Dolayısıyla bütün kazanç satıcının oluyor.

Ödeme sonrasında ise kargo şubesine ürün teslimi için bir kargo kodu oluşturuluyor ve satıcıya ürünü kargolaması için 5 gün süre tanınıyor. Kargo kodu tanımlanması, alıcı ve satıcının açık adresleri taraflarla paylaşılmasının önüne geçiyor. 

Ürün, kargo şubesine tesliminden sonraki 2-7 gün içerisinde alıcıya ulaşıyor. Alıcı ürünü teslim alıp siparişi onayladığında ürünün bedeli satıcının iyzico hesabındaki cüzdanına gönderiliyor.

Bu arada eğer alıcı ürün hakkında bir sorun bildirirse bu durumu çözmeleri için alıcı ve satıcıya 48 saat süre verildiğini ekleyelim. Belirtilen sürenin sonunda bir anlaşmaya varılmaz ise sorunun çözülmesi için letgo destek ekibine bildirebiliyorlar. Alım ve satım sürecinin sonunda satıcıların da alıcıları değerlendirmesi mümkün. Böylece ikinci el ticarete adım atanlar ya da fazla eşyalarını elden çıkarmak isteyen kullanıcılar, güvenilir alıcıları seçerek satış yapma imkanına kavuşuyor. 

Mart ayında ikinci el araba alım satım hizmeti letgo oto+'ı tanıtan girişim, “Güvenli Ödeme ve Kargo” hizmeti ile ticaret hacmini artırabilir. Letgo'nun 2019 paylaştığı verilere göre, Türkiye’deki kullanıcıların kulaklıktan spor ayakkabıya, otomobilden gayrimenkule toplamda aylık ortalama 8 milyon ürün listelediklerini paylaşmıştı. Özelliğin yaygınca kullanımasıyla birlikte 2021 verilerinde kaydadeğer bir artış görebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.