Instagram'ın "yukarı kaydır" düğmesi tarihe karışıyor

Instagram, kullanıcıları, "yukarı kaydır" düğmesi yerine bağlantı çıkartmaları kullanmaya teşvik ediyor. 
Instagram'ın

Haziran ayında Instagram hikayelerde link paylaşımının herkese açılacağını sizlerle paylaşmıştık. O dönemde test sürümünde olan yeni link çıkartması, kullanıcıların linke dokunarak, siteyi ziyaret etmesini sağlıyordu. Instagram test sonuçlarından memnun kalmış olmalı ki; "yukarı kaydır" düğmesinin yakında tarihe karışacağını açıkladı. 

Kullanıcılar, platformda karşılaştıkları bir bildirim ile "yukarı kaydır" düğmesinin yakında tedavülden kalkacağını öğrendi. Söz konusu bilirimde Instagram, kullanıcıları, "yukarı kaydır" düğmesi yerine bağlantı çıkartmaları kullanmaya teşvik ediyor. 

Platformdaki Influencerlarla özdeşleşen, GIFlere ilham veren "Yukarı Kaydır"ın tarihe karşımasının neden ise yaratıcılığa daha fazla yer açmak.

Instagram'ın Ürün Yöneticisi Vishal Shah test aşamasındaki link çıkartmalarına dair Haziran ayında yaptığı açıklamada çıkartmaların, insanların platformu kullanma alışkanlıklarına uygun olduğunu ve link paylaşımını kolaylaştırdıklarını düşündüğünü belirtmişti. 

Link paylaşımı özelliği ise henüz herkese açılmış değil. Şirketin yaptığı açıklamaya göre bağlantı çıkartmaları şu an için yalnızca 10 binden fazla takipçisi olan kullanıcıların kullanımına açıldı. Yine de Instagram, bağlantı çıkartmalarının herkese açılmasını değerlendirmeye devam ediyor. Özelliğin Influencerlar arasındaki kullanımı, herkese açılma kararında önemli rol oynayacak. 

Bağlantı çıkartmasının herkese açılması sonucunda micro-ınfluencerların platformdaki sosyal ticaret canlandırmaya başlayacağını söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.