PayPal, İngiltere’de kripto para hizmetini yayına aldı

PayPal, Birleşik Krallık'ta Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin için alım satım hizmetini başlattı.
PayPal, İngiltere’de kripto para hizmetini yayına aldı

Kripto para hizmetini 2020'nin ekim ayında ABD'de yayına alan PayPal, şimdi de Birleşik Krallık pazarına yöneldi. Şirket, Birleşik Krallık'ta Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin için alım satım hizmetini başlattı.

PayPal Blok zincir, Kripto ve Dijital Para'dan sorumlu Genel Müdür Jose Fernandez da Ponte yaptığı açıklamada ürünün ABD'deki başarısından söz etti: "ABD'de gerçekten güzel gidiyor. Birleşik Krallık'ta da işlerin iyi gitmesini bekliyoruz."

Nasıl çalışıyor?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere Paypal'un kripto para özelliği Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin için alım satım ve saklama hizmeti sunuyor. Kullanıcılar çok düşük meblağlarla örneğin 1 Euro ile bile alım satım yapabiliyor. Ayrıca kullanıcıların kripto para fiyatlarını gerçek zamanlı olarak takip edebildiğini belirtelim. Kendini geliştirmek isteyenler için ise eğitim içerikleri sunulmakta. 

Bu arada özelliğin Paxos'tan güç aldığını belirtelim. New York merkezli dijital para girişimi Paxos, hem ABD hem de Birleşik Krallık kullanıcılarının kripto para alım satımı yapmasını sağlıyor. 

Birleşik Krallık kripto para pazarı

Londra merkezli Fintech girişimi Revolut, Mart 2021'de operasyon alanını genişleterek 10 ülkede daha faaliyet göstermeye başladı. Böylece Yaklaşık 3 yıldır Avrupa Birliği'nde kendi bankacılık lisansına sahip olan Revolut  Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Estonya, Yunanistan, Letonya, Malta, Romanya, Slovakya ve Slovenya'da hizmet vermeye başlamıştı. Pek çok farklı seçeneğin yanı sıra özellikle Birleşik Krallık'ta sunduğu kripto para hizmetleri ile dikkat çeken Revolut, Paypal'un pazara girişi ile kullanım oranlarında kayıplar yaşayabilir. 

Yine de Paypal kullanıcılarının paralarını uygulama dışına çıkaramaması ilk etapta kullanıcıların Paypal'ı tercih etmemesine yol açabilir. Öte yandan benzer bir problemin Revolut'ta da yaşandığını belirtelim. Ancak şirket, Bitcoin hesabından para çekme özelliğini duyurarak şimdilik problemi çözmeye odaklanmış görünüyor. 

Paypal ise kullanıcıların para çekme gibi özelliklerden ziyade, kripto paraya erişimini artırmayı hedeflediklerini belirtiyor. Bana kalırsa, Paypal da yakında benzer özellikleri ABD'de test etmeye başlayacaktır.  Hatırlarsanız, 2021'de e-ticaret işlemlerinide kripto para ile ödeme seçeneği sunmaya başlamıştı. Ayrıca şirket çatısı altında yer alan ve ABD'nin en popüler ödeme hizmeti olan Venmo da kullanıcılarına da kripto alım -satım hizmeti sunmaya başlamıştı. 

Paypal'ın ABD ve Birleşik Krallık pazarlarının ardından yeni pazarlara açılma planı da bulunuyor. 

Kurumsal firmaların boğa sezonuna etkisi

Sadece Paypal'ın değil Tesla, Microsoft, Square ve Facebook gibi firmaların  kripto pazarına duyduğu ilgi boğa sezonunda önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Nisan ayında yaklaşık 65 bin dolara ulaşarak rekor kıran Bitcoin fiyatları, Temmuz'da 30 bin doların altına düşerek pazara aşina olmayan kişilerde panik havası yaratmıştı. 

Şu anda 48,400 dolar civarında seyreden ve 50 bin dolar bandına geri dönen Bitcoin, kurumsal firmaların yanı sıra geniş kitlelerin de ilgisiyle karşılaştıkça yükselmeye devam edecek. 

Kripto para fiyatlarının yüksek dalgalanamalar ile kısa vadede al-sat yapanlar için kumara benzetildiği doğru. Ancak teknolojiden, finansal kuramlardan ve güvenilirliği yüksek yatırımcılardan destek alan kripto para birimleri, uzun vadede değer kazanmaya devam edecek. 

Görsel Kaynak: Brett Jordan/Pexels

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.