1998'den beri Apple'da çalışan Tim Cook, en çok salgın döneminde zorlandığını söyledi

Sabah 3:45'te kalkan Apple'ın CEO'su Tim Cook, "Erken kalkıyorum. Çünkü sabah saatlerini akşama göre daha iyi kontrol edebiliyorum" diyerek neden erken kalkmayı tercih ettiğini açıkladı.
1998'den beri Apple'da çalışan Tim Cook, en çok salgın döneminde zorlandığını söyledi

Başarının sırrı, artık sadece çok çalışmak değil. Bu, artık güne erken başlamaktan geçiyor. Sabah 3:45'te uyanan Apple'ın CEO'su Tim Cook, erken kalkmayı bir rutin haline getiren başarılı isimlerden biri. En geç sabah 4.00'te ofiste olan deneyimli yönetici, 04:30’ta e-posta göndermeye başlıyor.

Cook Australian Financial Review'e verdiği röportajda, Apple’da ofise ilk gelen ve en son çıkan isim olduğunu söyledi. Cook bu saatleri ofiste kontrolün sadece kendisinde olduğu zaman dilimi olarak tanımlıyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Erken kalkıyorum. Çünkü sabah saatlerini akşama göre daha iyi kontrol edebiliyorum. Gün içinde konsantrasyonunuzu bozacak çok fazla şey oluyor."

İlk işi mailleri kontrol etmek

İlk iş olarak maillerini kontrol ettiğini belirten Cook, yüzlerce e-mailin hepsini okumadığını söylüyor olsa da okudukları arasında geri bildirime ihtiyacı olduğunu düşündüğü mailleri ekibe yönlendirmeyi ihmal etmiyor. Bunu neden yaptığını ise söyle açıklıyor: "Müşterilerimizin hissettikleri, düşündükleri ve yaptıkları bizim için önemli. Bu yöntemle onların nabzını tutuyorum.”

Apple'ın geliştiricilere 600 milyar dolar gelir sağladığını ifade eden Cook, teknoloji iyiye de kötüye de kullanılabileceğini söylüyor. Şirketin insanların hayatlarını zenginleştirmek için tasarlanmış teknolojiler ürettiğini belirten yönetici, Apple'in  yaptığı her şey hakkında çok dikkatli düşündüğünü kaydediyor.

Tim Cook, Steve Jobs'un 24 Ağustos 2011 tarihinde Apple'ın CEO'luğundan ayrılmasının ardından Apple'ın CEO'su oldu. Yönetici, Apple'a Mart 1998'de katıldı. Şu an şirkette en zorlu dönemini yaşayan Tim Cook şirketi, Steve Jobs'un ölümünden sonra devralmanın onu Covid-19 pandemisindeki kadar çok zorlamadığını belirtiyor. Cook, bu zorlanmayı ilk defa kontrolü kaybetmek olarak tanımlayarak salgının herkesi tuhaf bir biçimde sarstığını söyleyerek sözlerini şöyle bitirityor: "Pandemi, aslında kendi kaderimizle ilgili kararı verenin biz olmadığımızı hatırlattı."

Apple, Delta varyantı nedeniyle ofise dönüş planını gelecek yıla ertelediğini duyurdu. Yapılan açıklamada, çalışanlarına ofislere dönmeden bir ay önce bilgi verileceği belirtildi. Apple, salgının ilk aylarında dünya genelindeki bütün mağazalarını kapatma kararı almış ve evden çalışma düzenine geçmişti. Yeniden ofislere çağırma kararı almış, tüm çalışanları ekim ayından itibaren haftada üç gün ofiste görmek istediğini söylemişti. Bu şirket içinde çeşitli tartışmalara neden olmuştu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.