Apple çalışanları, şirketin uzaktan çalışma politikası nedeniyle işten ayrılmaya başladı

Bazı çalışanlar, Apple uzaktan çalışma konusundaki tutumunu değiştirmediği takdirde istifa edeceklerini söylüyor.
Apple çalışanları, şirketin uzaktan çalışma politikası nedeniyle işten ayrılmaya başladı

Apple, son dönemde hibrit modeli kalıcı hale getirmek istemesi ile gündemdeydi. Biz de bu kapsamda Apple çalışanlarının eylülden sonra hibrit modelde çalışmaya döneceği haberini sizlere aktarmıştık. Tim Cook, çoğu çalışanın çarşamba ve cuma günleri uzaktan çalışabileceğini; pazartesi, salı ve perşembe günleri ofise gelmelerinin isteneceğini açıklamış ve bazı ekiplerin ise haftada dört ila beş gün ofise geri döneceği bilgisi paylaşılmıştı.

Ancak bu haberden sonra Apple çalışanları isyan etti ve hibrit çalışma konusunda Tim Cook'a itiraz etti. Çalışanlar, ofise dönmeye karşı çıktıklarını açıklayan bir yazı kaleme aldı. Fakat Apple, bunu umursamadı ve hibrit çalışma modelinde ısrarcı olmaya devam etti. Üstelik Apple, bu konuda hala geri atmış değil. Durum böyle olunca Apple çalışanları belli başlı sıkıntılar yaşamaya başladılar.

Apple çalışanları, şirketin eylül ayı başlarından itibaren insanların haftada üç gün ofise dönmesini gerektiren yeni bir hibrit modeli sunmasının ardından uzaktan çalışma taleplerinin onaylanmasının giderek zorlaştığını belirtiyor. Bazı çalışanlar, Apple tutumunu değiştirmediği takdirde istifa edeceklerini söylüyor.

The Verge'ün haberine göre çalışanlar, tüm istisnaların bile reddedildiğini söylüyor. Çalışanların uzaktan çalışmayı savundukları Slack kanalında, yaklaşık 10 kişi hibrit çalışma politikası nedeniyle istifa ettiklerini veya ayrılmaya zorlanan başkalarını tanıdıklarını söyledi. Slack kanalının ise şu anda 6 binden fazla üyesi bulunuyor.

Bazı çalışanlar, yalnızca belgelenmiş tıbbi durumları olan kişilerin kalıcı uzaktan çalışma iznine sahip olacağının söylendiğini belirtiyor. Ancak Apple, çalışanlarının böyle bir talepte bulunmak için kullandıkları formda tıbbi kayıtlarını şirkete vermelerini istiyor ve bu da bazı kişileri rahatsız ediyor.

Apple'ın konuyla ilgili yorum yapmakta kaçındığını da belirtmeden geçmeyelim. Apple'ın ve çalışanlarının ilerleyen süreçte ne gibi aksiyonlar alacağı ise şu an için merak konusu olmaya devam ediyor. Olacakları hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.