Sağlık odağında yapay zeka girişimi Intelligencia, 12 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık odağında yapay zeka girişimi Intelligencia'nın yatırım turuna şirketin ilk yatırımcılarını Big Pi Ventures ve Synetro Group'un yanı sıra sağlık ve teknoloji şirketlerine yazılım danışmanlığı yapan ZS de katıldı
Sağlık odağında yapay zeka girişimi Intelligencia, 12 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık odağında yapay zeka girişimi Intelligencia, MTIP liderliğinde12 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna şirketin ilk yatırımcıları Big Pi Ventures ve Synetro Group'un yanı sıra sağlık ve teknoloji şirketlerine yazılım danışmanlığı yapan ZS de katıldı. Danışmanlık şirketinin yaptığı bu yatırımla, Intelligencia ortakları arasında yer alacağı belirtildi. Dimitrios Skaltsas ve Vangelis Vergetis tarafından kurulan şirket, bu yatırımı yeni ürün geliştirme ve şirketin yurt dışı pazarlama faaliyetlerini genişletmek için kullanılacak. 

Intelligencia'nın kurucu ortaklarından Dimitrios Skaltsas konu hakkında şöyle konuştu: "Intelligencia, ilaç geliştirmedeki riskleri değerlendirme ve azaltma konusuna öncülük ediyor. Bu yüzden ZS ile ortaklık yapmaktan dolayı gerçekten çok heyecan duyuyoruz.” 

Şirket, yapay zeka teknolojisi sayesinde ilaç şirketlerinin tedavilerini geliştirilmesinde yardımcı oluyor. Yeni ilaçların test edilmesi ve tasarlanmasında rehberlik ediyor. İlacın etkilerine dair olası tahminler üretiyor. Yapay zeka, ilaç şirketleri tedavilerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına giden süreci hızlandırdı. Çünkü bu teknoloji, ilaç keşfinin verimliliğini ve üretkenliğini arıttırıyor. Bir yandan da bir ilacın vücutla nasıl etkileşime girdiğine yönelik bilgi sağlıyor. Bu yüzden özellikle bu sene birçok işbirliği gündeme geldi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.