Turkcell, yeni nesil yazılım şirketi kuracağını duyurdu

Turkcell, kurulacak olan şirket ile birlikte yazılım alanında inovatif ürün ve çözümler geliştirmek amacıyla yeni bir girişime imza atıyor.
Turkcell, yeni nesil yazılım şirketi kuracağını duyurdu

Kısa süre önce GAMEPLUS ve enerji alanında yaptığı yatırımlarla karşımıza çıkan Turkcell, geleceğin teknolojilerini üretmek ve yazılım alanında inovatif ürün ve hizmetler geliştirmek için yeni bir şirket kurduğunu duyurdu. Turkcell, kurulacak olan şirket ile birlikte yazılım alanında inovatif ürün ve çözümler geliştirmek amacıyla yeni bir girişime imza atıyor.

Turkcell tarafından aktarılan bilgilere göre yeni kurulacak olan şirket hem Turkcell ve iştiraklerine hem de yurt içi ve yurt dışındaki müşterilere yönelik yazılım ürün ve hizmetleri geliştirecek. Türkiye’nin stratejik önceliklerden biri olan teknoloji odaklı yetkin iş gücünün yetiştirilmesi vizyonuna katkı sağlayacak olan şirket, yeni nesil çalışma, öğrenme ve gelişim modelleriyle hizmet verecek.

Dijitalleşmenin bugün herkese büyük fırsatlar sunduğuna dikkat çeken Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, dünyada dijitalleşmenin yanı sıra teknoloji ile dönüşen yeni bir dünya ve yeni bir ekonominin söz konusu olduğunu dile getirdi.

Bu çağda rekabette önde olabilmek için en önemli alanlardan biri olan yazılıma ağırlık vermek gerektiğine inandıklarını paylaşan Erkan, bu yüzden ülkemizin kalkınma hedefleri doğrultusunda öncelikli sektör olarak gösterilen yazılım alanına daha etkin katkı sağlamak için yeni bir şirket kurduklarını paylaştı.

Yazılım alanında Türkiye’nin kendi kaynaklarına daha fazla yatırım yapmak ve bu alandaki çalışanları desteklemek için yerli ve milli bir yazılım seferberliği başlattıklarını da aktaran Erkan, bu sayede ülkemizde yeni nesil çalışma, öğrenme ve gelişim modelleri geliştirmeyi, teknoloji alanında daha fazla katma değer üretmeyi hedeflediklerini de dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.