225 milyon dolar yatırım alan API platformu Postman'in değerlemesi 5.6 milyara ulaştı

Geliştiricilerin API'larını oluşturmalarına, tasarlamalarına, test etmelerine ve yinelemelerine yardımcı olan San Francisco merkezli Postman, Insight Partners'ın liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 225 milyon dolar yatırım aldı.
225 milyon dolar yatırım alan API platformu Postman'in değerlemesi 5.6 milyara ulaştı

Geliştiricilerin API'larını oluşturmalarına, tasarlamalarına, test etmelerine ve yinelemelerine yardımcı olan San Francisco merkezli Postman, Insight Partners'ın liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 225 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar Nexus Venture Partners ve CRV'nin yanı sıra yeni yatırımcılar Coatue, Battery Ventures ve BOND da katıldı. 

425'ten fazla kişiyi istihdam eden girişim, aldığı yeni yatırımı satış, pazarlama, ürün ve mühendislik bölümlerinde daha fazla çalışanı işe almak için kullanacağını açıkladı. Yatırım sonrasında şirketin değerlemesi ise 5.6 milyar dolara ulaştı.

Bugüne kadar aldığı yatırım miktarı 430 milyon doları aşan Postman, 2014 yılında Abhijit Kane, Abhinav Asthana ve Ankit Sobti tarafından kuruldu. Platform an itibarıyla dünya çapında 17 milyondan fazla geliştirici ve Microsoft, Salesforce, Stripe, Shopify, Cisco ve PayPal dahil olmak üzere 500 bin kuruluş tarafından kullanılıyor. Postman, API'lar aracılığıyla hızlı, kolay ve doğru bir şekilde bağlantılı yazılımlar oluşturmak için kullanılan esnek bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Şirketin ABD'nin yanı sıra Hindistan'da da ofisi bulunuyor. 

Şirketin kurucu ortağı Abhinav Asthana, Postman Public API Network'ün dünya çapında milyonlarca geliştiriciyi birbirine bağladığını ve onlara API'ları keşfetmeye ve paylaşmaya ayrılmış bir alan sağladığını söylüyor. Asthana, bunun nihayetinde, kullanıcıların farklı kuruluşlar arasında bağlantı kurmasına olanak tanıyan kamuya açık çalışma alanları oluşturmalarıyla sağlandığını da sözlerine ekliyor. 

Postman platformunu, iş kullanıcılarının ihtiyaçlarını desteklemenin yanı sıra teknik kullanıcıların ihtiyaç duyduğu alanlarda genişleteceğini belirtiyor. Şirketin yol haritasında Postman API'ın yeni bir sürümü, gRPC, ProtoBuf gibi protokoller için destek ve GraphQL için daha kapsamlı özellikler yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.