Re Pie, tarım teknolojilerine odaklanan HST Tarım'a 6 milyon TL yatırım yaptı

Re Pie, büyüme potansiyeli yüksek girişimlere yatırım yapmak amacıyla kurduğu "Birinci Karma Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu" ile tarım teknolojilerine odaklanan HST Tarım'a yatırım yaptı.
Re Pie, tarım teknolojilerine odaklanan HST Tarım'a 6 milyon TL yatırım yaptı

Girişim dünyasının önemli alanlarından biri haline gelen tarım teknolojileri girişimleri yatırımlar almaya devam ediyor. Edindiğimiz bilgilere göre Re Pie, büyüme potansiyeli yüksek girişimlere yatırım yapmak amacıyla kurduğu "Birinci Karma Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu" ile tarım teknolojilerine odaklanan HST Tarım'a yatırım yaptı.

Re Pie tarafından aktarılan bilgilere göre HST Tarım'a 6 milyon TL yatırım yapıldı. Girişimin değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Alınan 6 milyon TL'lik yatırım, HST Tarım'ın hizmet verdiği küçük ölçekli çiftçi ve hayvan yetiştiricileri tabanını genişletmesi ve gerekli teknoloji yatırımlarını hızlandırması için kullanılacak.

Küçük ölçekli çiftçi ve hayvan yetiştiricilerinin gübre, tohum, ilaç ve hayvan yemi ihtiyaçlarını en uygun fiyatlarla ve makine öğrenmesine dayalı modeli ile hasatta ödeme kolaylığı ile temin eden HST Tarım, aynı zamanda teknoloji ve veri analizi bazlı danışmanlık desteği de sağlıyor.

HST Tarım girişimi tohum, yem ve gübre gibi tüm tarım ve hayvancılık girdilerine uygun fiyatlarla hasatta, hayvan ya da ürün satışı ödeme alternatifleri ile ulaşmasını sağlıyor.

HST Tarım'ın sunduğu zirai ve hayvan danışmanlığı, toprak analizine göre gübre ve tohum önerileri, hayvan cinsi ve ırkına uygun yem önerileri, uydu görüntüleri, meteoroloji verileri ve yağış radarlarından alınan veri analizleri vasıtası ile zirai ve hayvansal ürünlerin verimliliğinin artması da hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.