Akıllı teslimat hizmeti sunan İletmen, 1.5 milyon pakete ulaşarak iş hacmini yüzde 300 artırdı

Son dönemde globalde tecrübeli isimleri ekibine dahil eden İletmen, aylık taşıma kapasitesinin yüzde 65’ini esnaf, yüzde 35’ini ise diğer iş birliklerinin paketlerini taşıyarak gerçekleştiriyor.
Akıllı teslimat hizmeti sunan İletmen, 1.5 milyon pakete ulaşarak iş hacmini yüzde 300 artırdı

Paketleri, ürünleri veya siparişleri işletmeden alıp müşterilerine teslim eden akıllı teslimat hizmeti sunan İletmen, haziran sonunda 1,5 milyon pakete ulaşarak iş hacmini yüzde oranında 300 artırdı. Restoranlardan evlere yemek paket servisi ile başlayıp lojistik kargo ve e-ticaret taşımacılığını da bünyesine alan İletmen, aylık taşıma kapasitesinin yüzde 65’ini esnaf, yüzde 35’ini ise diğer iş birliklerinin paketlerini taşıyarak gerçekleştiriyor.

İletmen bulunduğu mahalledeki restoran, market gibi esnafın müşterilerine paket teslimatı ile lojistik kargo ve e-ticaret firmalarının her türlü mikro lojistik dağıtım ihtiyacına çözüm sunuyor. Adrese sipariş hizmeti sunan esnafların ve işletmelerin, ayrı ayrı motorlu kurye istihdam etmesi modelini değiştiren İletmen, motorlu kuryelerini bayi kanalı üzerinden istihdam ederek bir motorlu kuryenin aynı anda birden çok işletmenin dağıtımını yapmasını sağlıyor.

İstanbul genelinde ortalama aylık 100 bin sipariş teslimatı

Şirketin genel müdürü Özgür Duruöz, İstanbul genelinde ortalama aylık 100 bin sipariş teslimi kapasitesine ulaşarak gönderi hacmini üç katına çıkaran İletmen'in bayi kanalını genişleterek taşıma kapasitesini sene sonunda 3 kat, 2022 Haziran'da ise 16 kat büyütmeyi planladıklarını belirtti. Mahalle bazlı bayilik sistemi ile dağıtım ağını genişleten İletmen, motor ve motorlu kuryelerin istihdamı ile eğitimleri sonrasında müşterilerinin paket taşıma operasyonlarını başlatıyor. Aynı bölgelerde dağıtım hizmeti talep eden işletmeler de bulundukları lokasyonun İletmen bayisinden hizmet almaya başlıyor.

İletmen e-ticaret, lojistik kargo gibi ulusal düzeydeki işbirlikleri ile ilgili bölgedeki paketlerin root ve verimlilik optimizasyonunu sağlayarak, aynı bölgede ayrı ayrı motor kurye istihdamından oluşan taşıma maliyetlerinin düşürülmesine de imkan sağlıyor. Firma, zaman ve lokasyon yönetiminin sistemsel olarak otomatikleştirilmesine yönelik çalışmalarına devam ederek, benzer rootlarda taşıma yapan motor kuryelerin taşıyabileceği paket sayılarını maksimum seviyeye çıkarmaya çalışıyor.

E-ticaret gönderilerinde müşterilerinin istedikleri teslim zamanını seçerek sipariş verme özgürlüğü sunan İletmen, önümüzdeki dönemde bu hizmeti de yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarını sektörle paylaşacağını açıkladı. Randevulu, İletmen takibi, anında teslimat gibi sektörde olmayan yöntemleri 2019 yılından beri geliştirip yazılım altyapısı ile uygulayan şirket, normalleşme ile bu projelerini markalarla hayata geçirmeye başlıyor.

İletmen, son dönemde marka iş birlikleri ile çalıştığı bölgedeki market müşterilerine yönelik gönderileri de taşımaya başladı. Yoğun olarak İstanbul genelinde hizmet veren İletmen, Bodrum, Samsun, İzmir'de de faaliyet gösteriyor. Şirket, mnümüzdeki dönemde Türkiye’nin diğer illerinde de bayi kanalı üzerinden hizmet vermeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Global tecrübesi bulunan yeni ekip üyeleri

Mikro lojistik sektöründe girişim olarak başlayan İletmen, 2020 Kasım’da Kuveyt Türk ile Vakıf Katılım’ın gerçekleştirdiği yatırım sonrasında Finans ve IT ekiplerinin organizasyon gelişimini tamamlayarak, satış ekip organizasyon gelişimine odaklandı. 2021 yılının ikinci çeyreğinde bölge bazlı kapsamasını ve kanal verimliliğini artırmaya yönelik şirket içinde de organizasyon çalışmalarına devam eden İletmen, global tecrübesi olan, bayi ve müşteri kanalı yönetmiş ekip üyelerini organizasyonuna dahil etti. Gillette, Turkcell, Lifecell Ukrayna gibi global şirketlerde "Bireysel ve Kurumsal Satış ve Pazarlama" alanında 20 yılı aşkın çalışma tecrübesi bulunan Deniz Yörüsün’ü ekibe Türkiye Satış Direktörü olarak atayan firma, tecrübeli bölge yöneticileri ile satış ve müşteri yönetimi, kanal geliştirme ve yaygınlık sağlama konularında saha operasyonlarını geliştirecek ve büyütecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.