Uzaktan çalışma konusunda ekibiyle karşı karşıya gelen Apple'da üst düzeyde işten ayrılmalar artmaya başladı

Apple'da şimdi iCloud, sağlık ve yapay zeka alanlarında önemli işten ayrılmalar yaşanıyor. Bloomberg'den Mark Gurman, Apple'ın iCloud, Health ve AI ekiplerinde işten ayrılmaların arttığını gördüğünü söyledi.
Uzaktan çalışma konusunda ekibiyle karşı karşıya gelen Apple'da üst düzeyde işten ayrılmalar artmaya başladı

Apple çalışanlarının, şirketin uzaktan çalışma politikası nedeniyle işten ayrılmaya başladığı haberini geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Zira Apple, çalışanlarının eylülden sonra hibrit modelde çalışmaya dönmelerini istemiş; fakat Apple çalışanları isyan etmiş ve hibrit çalışma konusunda Tim Cook'a itiraz etmişti. Çalışanlar, ofise dönmeye karşı çıktıklarını açıklayan bir yazı kaleme aldı. Apple ise bunu umursamadı ve hibrit çalışma modelinde ısrarcı olmaya devam etti.

Bunların akabinde bazı çalışanların istifa ettiği, bazılarının da etmeyi düşündüğü bilgileri paylaşılmıştı. Şirketin uzaktan çalışma konusundaki tavrına karşı çıkanların oluşturduğu Slack kanalında şu anda 6 binden fazla kişinin bulunduğunu belirtmekte de fayda var. Üstelik Apple'ın uzaktan çalışma konusunda tam olarak nasıl bir yol izleyeceği yine belli değil ve bu da çalışanların kafasının karışmasına neden oluyor. 

9to5mac'in bildirdiğine göre Apple'da şimdi iCloud, sağlık ve yapay zeka alanlarında önemli işten ayrılmalar yaşanıyor. Bloomberg'ten Mark Gurman, Apple'ın bahsi geçen bu ekiplerde işten ayrılmaların arttığını gördüğünü söyledi. Paylaşılanlara göre Apple'dan yeni ayrılan iki büyük isim, Health AI araştırmalarından sorumlu Emily Fox ile Apple'ın bulut altyapı ekibinde lider olan Ruslan Meshenberg oldu. 

Gurman'a göre şirkette gerçekleşen ayrılıkların iki sebebi bulunuyor. Bunlardan ilki yüksek işe alım oranlarından dolayı çalışanların ayrılmaya karar vermesi iken diğeri Apple'ın uzaktan çalışma politikası olarak açıklanıyor. Gurman'ın ABD'de Covid-19 vakalarının tekrar artmasıyla Apple'ın ofise dönüşünü ertelediğini ve bunun gelecek yıla ertelenebileceğini söylediğini de belirtelim. Yani aslında Apple'ın nasıl bir yol izleyeceği tam olarak netleşmiş değil. 

Konuyla ilgili şirketin herhangi bir yorum yapmadığının da altını çizelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.