Google, kullanıcıların konum verilerini satan SafeGraph'ı banladığını duyurdu

SafeGraph servisinin SDK'sı (software development kit) halihazırda Android ekosisteminde yer alan pek çok uygulamda lokasyon verisinin toplanması için kullanılıyor.
Google, kullanıcıların konum verilerini satan SafeGraph'ı banladığını duyurdu

Google, kullanıcılarının lokasyon verilerini satarak gelir elde eden bir firma olan SafeGraph'ı banladığını açıkladı. SafeGraph servisinin SDK'sı (software development kit) halihazırda Android ekosisteminde yer alan pek çok uygulamda lokasyon verisinin toplanması için kullanılıyor.

Kullanıcılarının verilerinin toplanarak satılmasının önüne geçmeyi hedefleyen Google, geçtiğimiz Haziran ayında SafeGraph'ın SDK'ini kullanan uygulamalara 7 gün içinde bu SDK'yi kullanmalarını bırakmaları için uyarıda bulunduğunu açıkladı.

7 gün içinde SDK'i kullanmayı bırakmayan uygulamalar ise Play Store'dan atılacak. Şu an için SafeGraph'ın SDK'yini kullanan uygulama kalıp kalmadığı veya kullanan firmaların banlanıp banlanmadığı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre SafeGraph, sahip olduğu lokasyon verilerini parası olan her firmaya satıyor. Edindiğimiz bilgilere göre SafeGraph'ın müşterileri arasında devlet kurumlarından özel firmalara kadar pek çok önemli kurum yer alıyor.

SafeGraph'ın yatırımcıları arasında Suudi Arabistan'ın eski istihbarat şefi Turki bin Faisal Al Saud'ın yer aldığını da ekleyelim. Politikalarını ihlal eden uygulama geliştiricilere karşı bir savaş açan Google'ın gelecekte yeni adımlarla karşımıza çıkması sürpriz olamayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.