Akinon, 20 milyon dolar yatırım aldı [Güncelleme]

13 ülkede 80 markaya hizmet vereren Akinon, aldığı 20 milyon dolar yatırımla değerlemesini 130 milyon dolara çıkardı
Akinon, 20 milyon dolar yatırım aldı [Güncelleme]

Bundan 5 yıl önce yeniden yapılanarak e-ticaret ve dijital dönüşümü konusunda çözüm arayan markalara ilaç gibi gelen Akinon, kısa süre içerisinde sonuçlanması beklenen yeni yatırım turunda 20 milyon dolar toplamayı başarmış.

Aldığımız duyumlara göre değerlemesini de 130 milyon dolara çıkaran şirket'in yatırımcıları arasına Actera ve Revo Capital katılmış. Geçtiğimiz turdaki yatırımcıları Smartfin Capital ve Endeavor Catalyst bu yatırım turunda da yer almış. 

Tolga TatariAhmet Emre Sarı ve Çağrı Orçan tarafından hayata geçirilen Akinon, perakende işletmelerine “dijital satış kanalları”, “katalog ve sipariş yönetim sistemi” ve “mağaza içi uygulama” gibi ürünleriyle omnichannel çözümler sunuyor. Geçmişte Markafoni'nin de kurucusu olan ortaklar, kazandıkları önemli deneyimi yeni bir e-ticaret paketine dönüştürerek önemli bir geri dönüşe imza attılar.

2020 yılı için 4.2 milyar TL ticaret hacmini hedefleyen şirketin, karantina döneminin sürmesinin de etkisiyle bu hedeflerine ulaştığını varsayabiliriz. 

Yatırımla ilgili yeni bilgiler elimize ulaştıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. İsterseniz siz de bu sırada Webrazzi E-Ticaret 2019'da Tolga Tatari ve Ahmet Emre Sarı'nın ağzından Akinon'un yeniden kuruluş hikayesini buradan izleyebilirsiniz.

Güncelleme: Akinon bugün paylaştığı basın bülteniyle yatırımı ve yatırımcılarını doğruladı. Tekrar etmek gerekirse Akinon, Actera Group ve Revo Capital’in liderliğini yaptığı yatırım turunda, 20 milyon dolarlık yatırım topladı. Konuyla ilgili tarafların yaptığı açıklamaları aşağıda paylaşıyoruz. 

Yatırım ile ilgili Akinon CEO’su Tolga Tatari “Akinon olarak 400 kişilik ekibimiz ile ürün ve hizmet kalitemizi arttırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Aldığımız yeni yatırım, bu senenin başında başlattığımız yurtdışı açılımı için ihtiyacımız olan desteği bize sağlayacak. 3 sene içerisinde kuracağımız partner ekosistemi ile dünyanın en büyük dijital ticaret platformlarından biri olmayı hedefliyoruz. Bu yatırım turunda bize güvenen tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Actera Group yatırımla ilgili “Türkiye’de e-ticaretin gelişimine önemli destek veren, Türkiye merkezli Akinon’u uluslararası büyüme yolculuğunda desteklemekten mutluluk duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

Revo Capital’den yapılan açıklamada ise “Akinon’un hikayesinin bir parçası olmaktan son derece heyecanlı ve mutluyuz. Akinon, perakendecilerin ve markaların satış kanallarını yönetmesini sağlayarak e-ticaretteki statükoya meydan okuyor ve perakende sektöründeki dijitalleşmeye öncülük ediyor. İkinci fonumuz ile hem Türkiye’de hem de odağımızda yer alan Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde yatırım bekleyen dinamik, yaratıcı ve tutkulu start-up’lara ulaşmak ve başarılı şirketlere dönüşecek doğru yatırımları desteklemek için yoğun olarak çalışmaya devam ediyoruz.” ifadesi yer aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.