PolyNetwork'te gerçekleşen siber saldırı sonucunda 600.3 milyon dolar çalındı

Hackerın Ethereum hesabında 264.8 milyon dolar, Binance Smart Chain hesabında 250.8 milyon dolar ve Polygon hesabında 85 milyon dolar değerinde kripto para bulunuyor. 
PolyNetwork'te gerçekleşen siber saldırı sonucunda 600.3 milyon dolar çalındı

Merkeziyetsiz finansal protokol Poly Network gerçekleşen bir siber saldırı sonucunda yaklaşık 600 milyon dolar değerinde kayıp yaşadı. Platformun geliştirici ekibinin belirttiğine göre birden fazla kripto para birimi çalındı. 

Yapılan açıklamaya göre saldırganlara ait olduğu iddia edilen 3 adres belirlendi. Buna göre sadırganların Ethereum hesabında 264.8 milyon dolar, Binance Smart Chain hesabında 250.8 milyon dolar ve Polygon hesabında 85 milyon dolar değerinde kripto para bulunuyor. 

Şirket, paylaştığı bir twitter gönderisinde şu ifadelere yer verdi: 

 "#PolyNetwork'ün @BinanceChain @ethereum ve @0xPolygon üzerinde saldırıya uğradığını duyurmaktan dolayı üzgünüz. Etkilenen blok zinciri ve kripto borsalarının madencilerini yukarıdaki adreslerden gelen tokenleri kara listeye almaya çağırıyoruz."

PolyNetwork'un yaşadığı bu siber saldırı şimdiye kadar yaşanan en büyük kripto para hacklemesi olarak öne çıkıyor. Hatırlarsanız, 2018'in Ocak ayında Coincheck borsası da bir siber saldırıya uğramış ve yaklaşık 530 milyon dolarlık bir kayıp yaşamıştı. 

PolyNetwork siber saldırısından etkilenen şirketler

Bu arada PolyNetwork'ün birlikte işlerlik protokolü olması, siber saldırının kapsamını daha da vahim bir boyuta sürüklüyor.Zira şirket, onlarca kripto projesine entegrasyon sağlıyor.  Söz konusu siber saldırı, PolyNetwork protokolünden yararlanan diğer projeleri de etkileyebilir. 

Bu bağlamda PolyNetwork protokolünden yararlanan projelerin de harekete geçtiğini belirtelim. Siber saldırının ardından, kullanıcıların farklı blok zincirlerde kripto para alıp satmasını sağlayan PolyNetwork tabanlı çapraz zincir havuzu O3 Swap, çapraz zincir fonksiyonunu askıya aldı. 

Saldırıdan etkilenen bir diğer şirket ise USDT'yi geliştiren Tether oldu.Tether'in CTO'su Paolo Ardoino twitter üzerinden paylaştığı bir gönderi ile hacker tarafından çalınan 33 milyon dolar değerlindeki stablecoin'in dondurulduğunu açıkladı. 

Bu gelişmelerin ardından hackerı kara listeye alınan stablecoin'leri kullanmaması yönünde uyaran hanashiro.eth rumuzlu bir kişi, bu uyarı karşılığında hackerdan teşekkür mahiyetinde 13.37 ethereumluk bir bahşiş aldı.13.37 ethereum yaklaşık 42 bin dolara geliyor. Bu olayın ortaya çıkmasıyla, pek çok kişi cömert bahşişlerden yararlanma umuduyla hacker ile iletişime geçti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.