Oyun motoru Unity, Parsec'i 320 milyon dolara satın aldı

Unity tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Parsec'i satın almak için 320 milyon dolar ödedi. Parsec satın almasının Unity tarafından bugüne kadar yapılan en büyük satın alma olduğunu da ekleyelim.
Oyun motoru Unity, Parsec'i 320 milyon dolara satın aldı

Günümüzün en önemli oyun motorlarından olan Unity'den sizlere daha önce bahsetmiştik. Yeni bir satın alma gerçekleştirdiğini duyuran San Francisco merkezli şirket, New York merkezli bir girişim olan Parsec'i satın aldı. 

Unity tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Parsec'i satın almak için 320 milyon dolar ödedi. Parsec satın almasının Unity tarafından bugüne kadar yapılan en büyük satın alma olduğunu da ekleyelim. 2016 yılında Benjy Boxer ve Christopher Dickson tarafından kurulan Parsec, pandemi ile birlikte hızla büyüyen çözümlerden biri oldu.

Oldukça basit bir çözüm sunan Parsec, kullanıcılarının iş bilgisayarlarına online olarak evlerinden ulaşmalarını sağlıyor. Corona virüs salgını nedeniyle daha çok evlerimizden çalıştığımız bu dönemde oldukça anlamlı bir çözüm sunan Parsec, kullanıcılarının bilgisayarlarına HD görüntü kalitesinde ulaşmalarını sağlıyor.

Parsec'in çözümünün sadece çalışmak için değil aynı zamanda oyun oynamak için kullanıldığını da ekleyelim. Örneğin Ubisoft ve Sega gibi büyük oyun markaları yeni oyunlarının basın demolarını Parsec üzerinden basınla paylaşıyor. Geçtiğimiz Kasım ayında 25 milyon dolar yatırım alan Parsec'in bugüne kadar 33 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım. Parsec'in yatırımcıları arasında ise Makers Fund ve Andreessen Horowitz gibi önemli isimler yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.