SpaceX, uzaya reklam panosu göndermek için uydu fırlatacak

Elon Musk'ın SpaceX'i, yörüngeye dijital bir reklam panosu göndermek için Kanadalı bir teknoloji girişimiyle ortaklık kuruyor.
SpaceX, uzaya reklam panosu göndermek için uydu fırlatacak

Karşılaştığımız haberler, dinlediğimiz gelişmeler ve gördüğümüz olaylar her geçen gün şaşkınlığımızı artırmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce sadece izlediğimiz filmlerde ya da okuduğumuz kitaplarda çıkabilecek ticari uzay yolculukları, hologramlı video konferanslar gibi hemen hemen her şey gerçekleşmeye başlıyor. Şimdi ise bu kapsamda sayabileceğimiz yeni bir haber de SpaceX'ten geldi. 

Elon Musk'ın SpaceX'i, yörüngeye dijital bir reklam panosu göndermek için Kanadalı bir teknoloji girişimiyle ortaklık kuruyor. Business Insider'ın haberine göre Geometric Energy Corporation'ın CEO'su ve kurucu ortağı Samuel Reid, şirketinin CubeSat adlı bir reklam uydusunu uzaya fırlatmak için SpaceX ile ortaklık yaptığını söyledi. Uydunun bir tarafında insanların, logolarının ve reklamlarının gösterilmesi için teklif verebilecekleri devasa bir ekran olacak.

Uyduda piksel alanı paylaştırmak için jeton satın almak gerekecek. Satın alabilecek beş jeton bulunuyor. Ekranın parlaklığını belirleyen Gamma, rengi belirleyen Kappa, X koordinatını belirleyen Beta, Y koordinatını belirleyen Rhoe ve reklamın görüntüleneceği zamanı belirleyen Xi. İnsanlar ayrıca kripto para birimleri kullanarak da jeton satın alabilecekler.

Samuel Reid, yörüngeye girdikten sonra uydunun yanına takılacak bir selfie çubuğunun görüntülenen her şeyi çekeceğini açıkladı. Görüntüler daha sonra insanların Dünya'da tekrar izlemesi için YouTube ve Twitch'te canlı yayınlanacak. Ad Astra okulunda Musk'ın bazı çocuklarına ders veren Reid, bu hamlesiyle uzaya erişimi demokratikleştirebilecek ve merkezi olmayan katılıma izin verecek bir şey elde etmeye çalıştığını ifade ediyor.

SpaceX'in henüz bu ortaklık hakkında yorumda bulunmadığını da belirtelim. Bu da projenin kesin olarak gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda soru işaretlerinin oluşmasına neden oluyor. Ancak böyle bir proje gerçekleşirse, Philip K. Dick'in, Isaac Asimov'un kitaplarında yarattığı evrenlere çok da uzak değiliz demektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.