Elektrikli scooter paylaşım girişimi Voi, 45 milyon dolar yatırım aldı

Scooterlarını daha güvenli ve akıllı hale getirmek isteyen Voi, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 
Elektrikli scooter paylaşım girişimi Voi, 45 milyon dolar yatırım aldı

İsveç merkezli elektrikli scooter paylaşım girişimi Voi'nin scooterlarının kaldırımları ve yayaları tespit edebileceğini geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Scooterlarını daha güvenli ve akıllı hale getirmek isteyen Voi, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 

Voi tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 45 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırım turu The Raine Group ve şirketin eski yatırımcılarının liderliğinde gerçekleşti. Voi tarafından aktarılan bilgilere göre pek çok yeni yatırımcı da yatırım turuna katıldı. Yeni yatırımcıların kim olduğu ise açıklanmadı.

Alınan 45 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Voi girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 205 milyon dolar seviyelerine ulaştı. 2018 yılında Adam Jafer, Douglas Stark, Filip Lindvall, Fredrik Hjelm ve Keith Richman tarafından kurulan Voi, Birleşik Krallık ve Avrupa'da toplamda 70 şehirde hizmet veriyor.

Elektrikli scooter paylaşım girişimlerinin en büyük problemlerinden olan kaldırımdan sürme ve park etme sorunlarını ortadan kaldırmak için çalışmalar yapan Vo, İsveç ve Birleşik Krallık'ta toplamda 400'ü aşkın park alanına da sahip durumda.

Hatırlatmak gerekirse Voi, yaya ve kaldırımları tespit etmek için yapay zeka teknolojileri üzerinde çalışan Dublin merkezli Luna girişimi ile iş birliğine de gitmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.