Google, Pixel 6 ailesi için kendi işlemcisini geliştirdiğini duyurdu

Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modelleri, güçlerini Google tarafından üretilen Tensor isimli işlemciden alacak. Tensor işlemcisinin yaklaşık 4 yıldır makine öğrenme ve yapay zeka uzmanları tarafından geliştirildiğini de ekleyelim.
Google, Pixel 6 ailesi için kendi işlemcisini geliştirdiğini duyurdu

Pixel ailesi ile birlikte akıllı telefon pazarında yer alan Google, önümüzdeki dönemde tanıtılması beklenen Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modelleri ile ilgili hem tasarım hem de donanım detaylarını paylaştı. Google tarafından aktarılan en önemli bilgi ise Pixel 6 ailesinde kullanılacak olan işlemcilerin Google tarafından üretileceği oldu.

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz yılın Nisan ayında Google'ın Pixel akıllı telefonları ve Chromebook modelleri için işlemci üretmeye başlayacağını sizlere aktarmıştık. Google tarafından yapılan Pixel 6 ve Pixel 6 Pro açıklaması ile birlikte Google'ın kendi işlemcisini geliştirdiği de doğrulanmış oldu. Hatırlatmak gerekirse Apple, Samsung ve Huawei gibi firmalar da akıllı telefonları için kendi işlemcilerini geliştiriyor.

Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modelleri, güçlerini Google tarafından üretilen Tensor isimli işlemciden alacak. Tensor işlemcisinin yaklaşık 4 yıldır makine öğrenme ve yapay zeka uzmanları tarafından geliştirildiğini de ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Pixel akıllı telefonlarında bugüne kadar Qualcomm tarafından geliştirilen işlemciler kullanılıyordu.

Qualcomm ve Google arasındaki iş birliğinin işlemci parçaları tedariği için devam edeceğini de belirtelim. Google tarafından aktarılan bilgilere göre Tensor işlemcisi Qualcomm'un Snapdragon işlemcileri ile aynı ARM mimarisinde üretilecek.

İşlemci için seçilen Tensor ismi ise Google'ın bulut bilişim için kullandığı Tensor işleme biriminden geliyor. Şu an için Tensor işlemcisinin veya telefonların teknik detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modellerinin önümüzdeki Ekim ayında tanıtılması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.