Otonom araç girişimi Argo AI, halka açık alanlarda insanlara ücretsiz sürüş hakkı tanıma onayını aldı

Argo AI'ye California’da şirketin halka açık yollarda insanlara ücretsiz sürüş hakkı tanıyan onay, California Kamu Hizmetleri Komisyonu tarafından verildi.
Otonom araç girişimi Argo AI, halka açık alanlarda insanlara ücretsiz sürüş hakkı tanıma onayını aldı

Ford ve VW tarafından desteklenen otonom araç teknolojisi girişimi olan Argo AI, California’da şirketin halka açık yollarda insanlara ücretsiz sürüş hakkı tanıyan onay aldı. Bu onay, California Kamu Hizmetleri Komisyonu tarafından verildi. Sürücülü AV Pilot İzni olarak bilinen belge, Eyaletin Otonom Araç Yolcu Hizmeti pilot uygulamasının bir parçası olduğu açıklandı. 

Ford’un Miami ve Austin’de otonom taksileri başlatmak için izin almak için Argo AI ile ortaklık kurmasından kısa bir süre sonra yayınlandı. Buna göre, en az 1000 sürücüsüz aracı piyasaya sürecekler. Bu yüzden endüstri açısından önemli bir adım. Çünkü endüstrinin değiştiğine veya en azından bazı şirketleri ticari operasyona hazırladığına dair bir işaret olarak nitelendiriliyor. 

Rekabet yoğun

Aurora, AutoX, Cruise, Deeproute, Pony.ai, Voyage, Zoox ve Waymo, CPUC’nin direksiyon başında bir insan güvenlik görevlisini içeren sürücü-otonom araç-yolcu hizmeti pilot programına katılmak için onay aldı. Ama ABD'li sürücüsüz araç şirketi Cruise, test araçlarında direksiyonda bir insan güvenlik görevlisi olmadan yolcu taşımasına izin veren ve sürücüsüz onay alan tek şirket olduğunu hatırlatalım.

Önümüzdeki 10 yıl içerisinde tam otonom araçların yaygın bir şekilde benimseneceğini öngörülüyor. Argo da bu konuda iddiası olan şirketler arasında yer alıyor. Bugüne kadar 3,6 milyar dolar yatırım alan şHatta şirket otonom araç teknolojisini 2019'dan beri Palo Alto çevresindeki Ford araçlarında test ediyor. 

Otonom araç platformu Waymo, yeni yatırım turunda 2,5 milyar dolar toplamış, yatırım Alphabet, Andreessen Horowitz, Silver Lake ve Tiger Global’ın katılımıyla gerçekleşmişti. Aynı ay, Cruise 5 milyar dolarlık kredi anlaşmasını açıkladı. 2 günde otonom pazara 7.5 milyar dolarlık bir nakit akışı gerçekleşmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.