Jack Dorsey'nin ödeme şirketi Square, 29 milyar dolar karşılığında Afterpay'i satın alıyor

Jack Dorsey’nin ödeme şirketi Square, Avustralyalı fintech şirketi Afterpay'i 29 milyar dolar karşılığında satın almaya hazırlanıyor.
Jack Dorsey'nin ödeme şirketi Square, 29 milyar dolar karşılığında Afterpay'i satın alıyor

Jack Dorsey’nin ödeme şirketi Square, Avustralyalı fintech şirketi Afterpay'i 29 milyar dolar karşılığında satın almaya hazırlanıyor. Square CEO’su Dorsey yaptığı açıklamada, Square ve Afterpay’in ortak bir amacı olduğunu; işlerini finansal sistemi daha adil, erişilebilir ve kapsayıcı hale getirmek için kurduklarını ve Afterpay'in bu ilkelerle uyumlu güvenilir bir marka oluşturduğunu söyledi. 

2014 yılında, Nick Molnar ve Anthony Eisen tarafından hayata geçirilen Afterpay, satıcılar için hayata geçirilmiş bir platform. Şirket, alışveriş yapanların ürünleri hemen almalarına ve kısa bir süre içinde dört basit taksitte ödeme yapmalarına olanak tanıyor. Böylelikle aslında hem satıcı hem de alıcı için avantajlar sağlıyor. Hizmet, zamanında ödeme yapan müşteriler için tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Afterpay'in 16 milyondan fazla müşterisi var ve dünya çapında 100 milyon işletme tarafından kullanılıyor.

Afterpay, geçen yıl, özellikle de gençlerin, Covid-19 pandemisi sırasında günlük ürünler için taksitli ödemeyi seçmesiyle popüler hale dönüştü. Square'in Afterpay'i satın almayı planlaması ise şirketin ABD'de hızla büyüyeceği anlamına geliyor. Aslında en son açıklanan yıllık rakamlara baktığımızda, şirketin ABD'deki satışlarının neredeyse üç katına çıkarak 8,15 milyar dolara ulaştığını görüyoruz. Square de brüt karın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 91 artarak 1,14 milyar dolara ulaştığını açıklamıştı.

Square, ana satıcı işi için güçlü bir büyüme aracı olduğunu söyleyen taksitli krediler sunuyor. Şirket bu satın alma ile Afterpay’i hem satıcı hem de Cash App ekosistemlerine entegre etmeyi planlıyor.

Square, son olarak bitcoini odağına alan yeni çözümü TBD ile gündemimizdeydi. Buna göre, TBD olarak adlandırılan Square'in yeni çözümünün, Square'in ödeme hizmeti olan Cash App'in stratejik geliştirme grubu başkanı olarak da görev yapan Mike Brock liderliğinde geliştirileceğini ve Square'in yeni özelliğinin tıpkı fiziksel bitcoin cüzdanında da olduğu gibi tamamen açık kaynak olacağını da sizlere aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.