Dubai merkezli Fenix, Palm'ı 5 milyon dolara satın aldı

Geçtiğimiz Kasım ayında ise 4 üniversite kampüsü ve 1 şehirde hizmet vermeye başlayan Palm, Dubai merkezli Fenix tarafından satın alındı.
Dubai merkezli Fenix, Palm'ı 5 milyon dolara satın aldı

Üniversite kampüslerinde hizmet veren elektrikli scooter paylaşım girişimi olarak karşımıza çıkan Palm girişimini ilk olarak 2019 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz Kasım ayında ise 4 üniversite kampüsü ve 1 şehirde hizmet vermeye başlayan Palm, Dubai merkezli Fenix tarafından satın alındı.

Edindiğimiz bilgilere göre Fenix, Palm girişimini satın almak için 5 milyon dolar (yaklaşık 42 milyon TL) ödedi. Fenix şirketi de tıpkı Palm gibi merkezine elektrikli scooterları alan bir şirket. Fenix bu satın almayla birlikte mikromobilite alanında Körfez Ülkelerinden Türkiye'ye genişleyerek, Orta Doğu bölgesinde faaliyet gösteren tek bölgesel platform olmayı hedefliyor.

Fenix, Palm satın alması ile birlikte toplamda 5 ülke ve 13 şehirde hizmet veren bir platform haline gelmiş oldu. Fenix'in ayrıca İstanbul'da yazılım ve donanım alanında ileri teknolojiler geliştirmek ve Orta Doğu bölgesine ihracat yapmak amacıyla bir Ar-Ge merkezi kuracağını da ekleyelim.

Paylaşılan bilgilere göre satın alma sonrası Palm kurucularından Doğuş Dirik dışındaki diğer kurucular Berhan Gökşin ve Alican İstanbullu, şirketteki görevlerine devam ederek Türkiye’deki Fenix operasyonlarını yönetecek. Palm Danışma Kurulu Üyesi Volt Lines’in kurucusu Ali Halabi de Fenix'in Türkiye pazarında lider platform oluşturma çabalarına destek vermeyi sürdürecek.

Türkiye pazarının mikromobilite yatırımına hazır bir pazar olduğunu belirten Fenix kurucu ortağı ve CEO'su Jaideep Dhanoa, Palm ile Türkiye mikrobilite pazarını iyi bilen istisnai girişimcilerden oluşan bir ekiple bir araya geldiklerini ve bu iş birliğinden son derece memnun olduklarını dile getirdi.

Palm'ı Türkiye'yi mobiliteyle buluşturmak ve farklı ulaşım modelleri geliştirmek için kurduklarını dile getiren Palm kurucu ortağı ve CEO'su Berhan Gökşin, Fenix ile Türkiye’nin ulaşım ağlarını iyileştirme, yenileme ve güçlendirme vizyonunu desteklemeye devam edeceklerini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.