Havacılık sektörüne odaklanan ArgosAI, MV Holding'den yatırım aldı

Edindiğimiz bilgilere göre ArgosAI, MV Holding'den yatırım aldı. Söz konusu yatırımın miktarı veya şirket değerlemesi ile ilgili finansal veriler ise paylaşılmadı.
Havacılık sektörüne odaklanan ArgosAI, MV Holding'den yatırım aldı

Havacılık sektöründeki en önemli konulardan biri olan yabancı madde hasarı sorununa yönelik bir çözüm sunan ArgosAI, yatırım aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre ArgosAI, MV Holding'den yatırım aldı. Söz konusu yatırımın miktarı veya şirket değerlemesi ile ilgili finansal veriler ise paylaşılmadı.

ArgosAI'a yapılan yatırımın MV Holding'in 2021 yılında yaptığı ilk yatırım olduğunu da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse MV Holding, geçen yılın sonunda 3D yazıcı markası ve üreticisi olan Zaxe’ye de yatırım yapmıştı.

ArgosAI, havaalanlarının airside (hava tarafı) bölgesinde günümüzde manuel olarak yapılan bir çok operasyon için yapay zeka, görüntü işleme ve derin öğrenme temelli otomasyon ürünleri geliştiren bir girişim olarak hizmet sunuyor. Kısacası ArgosAI, A-FOD projesi ile havaalanı pistlerinde yabancı maddeleri tespit ederek uçuşları daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

ArgosAI’nin A-Fod ürününün Londra Gatwick Havalimanına test için kurulduğunu ve yıl sonunda aktif olarak testlerin başlayacağını da ekleyelim. ArgosAI'ın Webrazzi Summit 2016 Startup Lounge'ınde yer alan girişimlerden biri olduğunu da hatırlatalım.

Tasarımı ve yazılımı tamamen Türk olan bir ürüne yatırım yapmaktan gurur duyduklarını belirten MV Holding Yatırımlardan ve İş Geliştirmeden sorumlu Yönetici Direktörü Doğan Kaşıkçı, ArgosAI’ın önü açık, derin teknoloji ve yapay zeka alanında Türkiye’nin ilk unicorn şirketi olacağına inandıklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.