Twitter, aboneliğe dayalı haber uygulaması Brief'in arkasındaki ekibi işe aldı

Yapılan açıklamalara göre Brief ekibi, Spaces ve Explore gibi özellikleri destekleyen projeler üzerinde çalışacak.
Twitter, aboneliğe dayalı haber uygulaması Brief'in arkasındaki ekibi işe aldı

Twitter, haberleri özetleyen bir uygulama olan Brief'in arkasındaki ekibi işe aldığını duyurdu. Yapılan açıklamalara göre Brief ekibi, Spaces ve Explore gibi özellikleri destekleyen projeler üzerinde çalışacak. Twitter, anlaşmanın şartlarıyla ilgili ayrıntıları paylaşmayı reddetti, ancak şirketin sözcüsü Twitter'ın Brief'i satın almadığını belirtti, yani şirket sadece ekibi işe almış oldu.

Bununla beraber Brief uygulaması 31 Temmuz'da kapanacak ve aboneler salı gününden itibaren bu değişiklik hakkında bir bildirim almaya başlayacaklar. Ancak uygulamanın App Store'da kalacağı belirtildi.

Brief kurucusu ve CEO'su Nick Hobbs, Brief uygulamasının tek tasarımcısıydı ve daha önce Google'da otonom araç projesi, iOS uygulaması ve giyilebilir artırılmış gerçeklik cihazları üzerinde çalışan ürün müdürü olarak görev yapmıştı. Twitter ekibin, Twitter'ın Experience.org grubuna katılacağını söyledi.

Twitter'ın Keşfet bölümü her ne kadar platformun haberleri öne çıkardığı bölümü olsa da bu alanda bazı eksiklikler mevcut. Bu alan, Brief uygulamasının sunduğu gibi, haberleri temel gerçeklere indirgemek ve dengeyi sunmak için kapsamlı bir yaklaşım sunmuyordu. Mevcut işe alımlar bu yaklaşımı değiştirecek gibi duruyor. Ayrıca Twitter'ın kendi abonelik hizmeti olan Twitter Blue'da da yerleşik bir tür haber odaklı ürün hayata geçirebilir. Detaylar henüz net bir şekilde paylaşılmadığı için bu konu hakkında yorum yapmak için de erken.

Twitter geçtiğimiz yıl haber uygulaması Scroll, podcast uygulaması Breaker, ekran paylaşım uygulaması Squad ve API entegrasyon platformu Reshuffle gibi platformları satın almıştı. Ayrıca doğrudan entegre ettiği haber bülteni platformu Revue gibi ürünleri de satın almıştı. Her ne kadar direkt bir satın alım olmasa da Brief'i de bu noktada konumlandırmak mümkün. Twitter'ın bu kapsamda ne gibi yeniliklerle geleceğini ise şimdiden merak etmeye başladık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.