Perakendede bilgisayar görüşü adaptasyonunun artması mağaza içi trafiği artırabilir

Bilgisayar görüşü daha çok enerji ve sağlık sektörlerinde öne çıksa da perakendedeki artış satış hacmi ile müşteri yolculuğunu daha yakından etkileyebilir.
Perakendede bilgisayar görüşü adaptasyonunun artması mağaza içi trafiği artırabilir

Bilgisayar görüşü - computer vision - ile desteklenen teknolojiler sağlık, enerji ve perakende gibi sektörlerde artış eğiliminde. Önümüzdeki 5 sene içinde yaklaşık 24 milyar $'lık bir sektör olacağı tahmin edilen bilgisayar görüşünün sağlık ve enerji sektöründe daha çok öne çıktığı söylenmekte. 

Bilgisayar görüşü ile desteklenen teknolojilerin sektörleri değiştirme potansiyelinden bahsedilmekle birlikte yapılan son araştırmalar şirketlerin sadece %10'unun bu teknolojiyi adapte ettiklerini gösteriyor. Önümüzdeki dönemdeki büyüme hedeflerinin gerçekleşmesi için şirketlerin bilgisayar görüşü kullanan yeniliklere daha geniş bütçe ayırması ve buna göre şirket içi eğitimlere şimdiden başlaması gerektiği anlamına geliyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.