Obilet.com verilerine göre otobüs biletlerinin satışında yüzde 116, uçak biletlerinin satışında ise yüzde 88 artış yaşandı

Otobüs sektöründe 2020 ve 2021 yıllarının haziran ayı karşılaştırıldığında yüzde 116’lık bir artış görülürken uçak bileti satışlarında ise yüzde 88 oranında bir artış yaşandı.
Obilet.com verilerine göre otobüs biletlerinin satışında yüzde 116, uçak biletlerinin satışında ise yüzde 88 artış yaşandı

Otobüs ve uçak bileti satış platformu obilet.com, şehirler arası seyahatlere yönelik bayram verilerini açıkladı. Obilet.com verilerine göre, haziran ayında 1 milyondan fazla otobüs bileti satışı gerçekleşirken, temmuz ayının ilk yarısında 2020 yılı temmuz ayına göre yüzde 145 fazla otobüs bileti satıldı; 2019 satışlarının ise 2,1 katına ulaşıldı. Uçak biletinde ise temmuzun ilk yarısında geçen yıla kıyasla yüzde 33 oranında artış yaşandı.

Tek yönlü bilet satışı, çift yönlü bilet satışına göre daha çok tercih edildi

Obilet.com’un verilerine göre, tüketicilerin seyahat bileti alımında online kanallara yöneliminde ciddi bir artış olduğu gözlendi. Otobüs sektöründe 2020 ve 2021 yıllarının haziran ayı karşılaştırıldığında yüzde 116’lık bir artış görülürken uçak bileti satışlarında ise yüzde 88 oranında bir artış yaşandı. En çok yazlık bölgelere gidilmesi sebebiyle tek yönlü bilet satışı, çift yönlü bilet satışına göre daha çok tercih edildi. Bu nedenle seyahatlerin gidiş ve dönüş doluluk oranlarındaki fark şimdiye kadar yaşananlara göre rekor düzeyde oldu.

En çok tercih edilen lokasyonlar

Gidiş biletlerinde en çok satın alım gerçekleştirilen destinasyonlar; Ankara, İstanbul Avrupa, İzmir, İstanbul Anadolu, Bursa, Antalya, Konya, Adana, Eskişehir, Kayseri, Mersin, Gebze olurken, varış noktası olarak ilk 10’da Ankara, İstanbul Avrupa, İzmir, Antalya, İstanbul Anadolu, Bursa, Konya, Adana, Eskişehir, Kayseri, Mersin ve Samsun yer aldı.

Bayram verilerine ilişkin konuşan obilet.com Strateji ve Kurumsal Gelişim Direktörü Sertaç Keleş, "Pandemi nedeniyle zor zamanlar geçirdik. Vatandaşların daha çok evde kaldığı bir dönemi geride bıraktık. Aşılamanın iyi gitmesi ve havaların ısınmasıyla beraber önümüzde bayram olduğu için özellikle yazlık bölgelere ciddi bir talep var. Kurban Bayramı öncesindeki 2 haftalık satış verilerimizi karşılaştırdığımızda otobüste 2020’ye göre yüzde 95 ve 2019’a göre yüzde 72; uçakta ise 2020’ye göre yüzde 76 ve 2019’a göre yüzde 135 artış olduğunu görüyoruz." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.