Paytm, 2.2 milyar dolarlık halka arza hazırlanıyor

Paytm'in ana şirketi One97 Communications tarafından ülkenin piyasa düzenleyicisine sunulan taslak belgelerde, şirketin 2.2 milyar dolarlık halka arza hazır olduğunu belirtildi.
Paytm, 2.2 milyar dolarlık halka arza hazırlanıyor

Hindistan merkezli dijital ödeme şirketi Paytm, halka arza hazırlanıyor. Paytm'in ana şirketi One97 Communications tarafından ülkenin piyasa düzenleyicisine sunulan taslak belgelerde, şirketin 2.2 milyar dolarlık halka arza hazır olduğunu belirtildi. Alibaba, Berkshire Hathaway, SoftBank gibi büyük yatırımcılar tarafından desteklenen Paytm, 1,1 milyar dolar değerinde yeni hisse ihraç edeceğini ve 1,1 milyar dolarlık satış teklif edeceğini söyledi.

2009 yılında kullanıcıların telefonları aracılığıyla dijital olarak kolayca ödeme yapmalarına yardımcı olmak için hayata geçirilen Paytm, son on yılda hizmet alanını daha da genişletti. Şirket bugün, ödeme ağ geçidi, e-ticaret pazarı, bilet rezervasyonu hizmeti veriyor ve ayrıca sigorta ve dijital altın satıyor. Paytm, faaliyet gösterdiği birçok kategoride pazar lideri olarak karşımıza çıkıyor.

Aslında Hindistan, mobil ödeme teknolojileri konusunda oldukça önemli bir merkez. Zira Google, Walmart, ve Facebook gibi önemli firmalar da Hindistan'da mobil ödeme çözümleri sunuyorlar. Bu kapsamda Paytm'in birçok kategoride pazar lideri olması önem teşkil ediyor. Paytm bugün, platformunda 333 milyondan fazla müşteriyi ve 21 milyondan fazla satıcıyı bir araya getiriyor.

Paytm'in halka arzı JPMorgan Chase, Morgan Stanley, ICICI Securities, Goldman Sachs, Axis Capital, Citi ve HDFC Bank gibi isimler tarafından yönetilecek. Bunun yanı sıra One97 Communications Ltd'nin sahibi olduğu Noida merkezli şirket, halka arz gelirlerini ödeme ekosistemini güçlendirmek ve yeni iş girişimleri ve satın almalar için kullanacağını söyledi.

Paytm'in halka arzının, 2010 yılında devlete ait Coal India'nın halka arzını aşarak, Hindistan'ın şimdiye kadarki en büyük halka arzı olabileceği söyleniyor. Bu konuyla ilgili gelişmeler geldikçe size aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.