Bulut tabanlı oyun pazarına adım atmak isteyen Netflix, önümüzdeki yıl platformuna oyunları ekleyebilir

Bugün edindiğimiz bilgilere göre online dizi-film izleme platformu olarak hizmet sunan Netflix, platformuna oyun içeriklerini de ekleyebilir.
Bulut tabanlı oyun pazarına adım atmak isteyen Netflix, önümüzdeki yıl platformuna oyunları ekleyebilir

Oyun dünyasının geleceği olarak görülen bulut tabanlı oyun sistemleri her geçen gün popülerliklerini artırarak yollarına devam ediyor. Online oyun servislerinin Netflix benzeri bir model ile birlikte karşımıza çıktığını sizlere daha önce aktarmıştık. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre online dizi-film izleme platformu olarak hizmet sunan Netflix, platformuna oyun içeriklerini de ekleyebilir. Oyun sektörüne adım atmak için önemli bir ismi de kadrosuna katan Netflix, daha önce Oculus, Electronic Arts, Zynga ve Atari gibi firmalar da görev yapan Mike Verdu'yu ekibine dahil etti.

Edindiğimiz bilgilere göre Verdu, Netflix'te oyun yayıncılığına yönelik bir ekip oluşturmak ve yönetmek için ekibe dahil edildi. Mike Verdu, direkt olarak Netflix COO'su Greg Peter'a bağlı olarak çalışacak. Bloomberg'de yer alan bilgilere göre Netflix, önümüzdeki yıl platformuna oyun içeriklerini eklemeye başlayabilir.

Bloomberg'in şirkete yakın bir kaynağa dayandırdığı habere göre Netflix, oyunlar için ayrı bir abonelik sistemim oluşturmayacak veye ekstra ücret talep etmeyecek. Kısacası Netflix aboneleri herhangi bir ekstra ücret ödemeden oyunlara ulaşabilecekler.

Online oyun severleri alanında pek çok önemli firmanın yer aldığını da hatırlatalım. Google, NVIDIA, Amazon ve Microsoft gibi teknoloji devleri bu alanda aktif olarak kullanıcılarına hizmet sağlıyor. Netflix gibi streaming alanında büyük bir tecrübeye sahip olan bir şirketin bu yarışa dahil olmasının pazarı nasıl şekillendireceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.