Instagram, etkileşimi teşvik etmek için "yeniden paylaş" etiketini test ediyor

Instagram, insanların uygulamada yakın zamanda görüntüledikleri yayın gönderilerini yeni, özel bir paylaşım formatı aracılığıyla yeniden paylaşmalarını sağlayacak olan "yeniden paylaş" etiketini test ediyor.
Instagram, etkileşimi teşvik etmek için

Instagram, insanların uygulamada yakın zamanda görüntüledikleri yayın gönderilerini yeni, özel bir paylaşım formatı aracılığıyla yeniden paylaşmalarını sağlayacak olan "yeniden paylaş" etiketini test ediyor. Özelliği kullanmak için hikayeler kısmında, GIF'lerin, müziğin ve diğer etiketlerin olduğu kısımda bulunan "reshare" etiketini kullanmanız yeterli olacak gibi duruyor. 

Özellik, ilk başta tüm Instagram kullanıcılarına açılmayacak, ancak yapılan paylaşımlara baktığımızda "yeniden paylaş" etiketinin nasıl kullanıldığına dair fikir sahibi olabiliyoruz. Örneğin; Instagram'da bir hikaye paylaşmak istiyorsunuz ve bir fotoğrafınızı çektiniz, düzenlemeleri yapacağınız sırada yukarıda bahsettiğim kısımda bulunan "reshare" etiketine tıkladığınızda, daha önce yaptığınız paylaşımlar karşınıza geliyor ve sayfanıza o paylaşımları yeniden entegre edebiliyorsunuz. Böylelikle eski paylaşımınız ve yeni paylaşımınız bir arada çıkıyor, bilhassa eski paylaşımlar için etkileşim artırılmış oluyor. 

Instagram'ın ürün müdürü Vishal Shah, şirketin yeniden yayınlanan içeriği, genellikle Instagram hikayelerinde orijinal gönderileri görmeyi tercih eden izleyiciler için daha ilginç hale getirmeye çalıştığını söyledi. Geçen yılın sonlarında şirket, Instagram hikayelerindeki gönderileri yeniden paylaşma özelliğini tamamen devre dışı bırakarak test etti.

Instagram, geçtiğimiz ay da daha fazla kullanıcıya hikayelerine bağlantı ekleme imkanı vermeyi denediğini duyurmuştu. Mevcut kurallara göre, yalnızca doğrulanmış hesaplar, işletme sayfaları veya yüksek takipçi sayıları olan kullanıcılar, hikayelerinde bağlantı yayınlama olanağına sahip olacaktı, fakat şirket daha sonra bu politikasını değiştirme kararı almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.