Foodtech yatırımlarının artması farklı alt kategorilerin büyümesine yardımcı olabilir

Foodtech yatırımları daha sene bitmeden geçen seneye göre artış yaşadı. Online market ve siparişin başını çektiği yatırımlarda yemek hazırlama kitleri gibi daha küçük alt kategoriler de öne çıkmakta.
Foodtech yatırımlarının artması farklı alt kategorilerin büyümesine yardımcı olabilir

Salgından yatırımlar başta olmak üzere değişen alışkanlıklarla birlikte olumlu etkilenen sektörlerin başında gıda ve gıdayla ilgili alanlar geliyor. Daha önce hiç online market alışverişi ile tanışmamış kitleyi yeni müşteriye dönüştüren, mevcut müşterilerinse sipariş sıklığını artıran ve daha geniş bir yelpazede ürünü satın almaya yönlendiren bu durum sektördeki yenilikleri de tetikledi. 

Geçtiğimiz senenin başlarında salgının yarattığı panik ile arz ve talep dengesinde yaşanan sorunlar tanzim teşhir ekiplerinin de mağaza içindeki alışkanlıklarını değiştirdi. Sepet içeriklerinde ihtiyaç duyulan ürünlerin mevcut tutulması için tedarik konusunda yapılan yeniliklerle birlikte standart bir müşterinin her alışverişte aldığı ortalama ürün çeşidini artırmak için de perakendecilerin daha çok zaman harcadıklarını görmekteyiz. Kampanya ya da indirimler haricinde yeni alışkanlıklar nedeniyle ihtiyaç duyulabilecek ürünleri müşteriye önermek ya da müşterinin önceki alışverişlerine göre sepetteki ürünleri tamamlayacak SKU'ların öne çıkartılması geçtiğimiz sene itibariyle daha sıklıkla karşımıza çıkan uygulamalardan. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.