Boğaziçi Ventures, Funrika’ya 2 milyon 750 bin lira yatırım yaptı

Kurulduğu günden bugüne kadar mobil odaklı oyunlar geliştiren ve son olarak Top Race adlı oyunuyla başarıyı yakalayan Funrika, Boğaziçi Ventures’tan 2 milyon 750 bin TL yatırım aldı.
Boğaziçi Ventures, Funrika’ya 2 milyon 750 bin lira yatırım yaptı

Geçen sene Türkiye'de oyun sektörü, 2 milyar dolarlık hacim yarattı. Dünya oyun pazarında ise 18.nci sırada tamamladı. Peak Games ve Rollic Games’in ABD’li oyun şirketi Zynga tarafından satın alınması yılın en önemli gelişmelerinden biri oldu. 

Bu yüzden yerli yabancı yatırımcılar odaklarını oyun sektörüne çevirdi. Bu bağlamda son bir yıl içinde birçok yatırım haberi gündeme düştü. Edindiğimiz bilgilere göre Boğaziçi Ventures, hybrid casual oyunlar geliştiren Cem Köne ve Can Köne tarafından 2011 yılında kurulan Funrika’ya 2 milyon 750 bin lira yatırım yaptı. Yatırım; oyun, fintech, dijital sağlık ve perakende teknolojileri alanlarındaki erken aşama girişimlere odaklanan yatırım fonu BV Growth üzerinden gerçekleşti.

Boğaziçi Ventures kurucu ortağı Burak Balık, “Bir ekibe yatırım kararı almadan önce belirlediğimiz kriterler var, ekip bu kriterlere uyarsa yatırım kararını alıyoruz. Funrika bu kriterlerin tamamına uyuyor diyebilirim. Ekibin vizyonu, geçmişi, unicorn olma hayali gibi kriterlerimizi göz önünde bulundurarak ekiple görüştüğümüzde her şey bizim stratejimize birebir uydu.” diye konuştu. Ayrıca ekibin uzun süredir girişim ekosisteminde olduğunu ve başarıya çok yakın olduğunu sözlerine ekledi.  

Funrika kurucuğu ortaklarından Cem Köne ise, oyunlarında özellikle rekabete odaklandıklarını, oyunu eğlenceli kılan en önemli faktörün bu olduğunu ve rekabetin kullanıcıyı oyunda tutma oranını da artırdığını belirtti. Ayrıca, oyuncuların single player deneyiminden çok çabuk sıkıldığını, multiplayer oyunların oyuncuların sosyalleşmesini sağladığını, böylece oyuna daha fazla bağlandıklarını vurguladı. Funrika aynı zamanda AI tabanlı, içinde şans faktörü de bulunan Top Race adlı oyunlarında kullanıcı deneyimini günden güne iyileştirmeye ve geliştirmeye devam ediyor. Funrika ekibi, “Boğaziçi Ventures’ın deneyimli ekibine çok güveniyoruz ve aslında bu yatırım bizim gelecekte başarımız için büyük önem arz ediyor. Globale, özellikle Asya pazarına ulaşmak istiyoruz ve bu bağlantılar Boğaziçi Ventures tarafından sağlanacağı için oldukça umutluyuz.” dedi.

Boğaziçi Vetures'ın Mayıs ayında 2017 yılında Oğuz Silahtar, Bora Tokyay ve Gün Makinabakan tarafından kurulan Tarentum girişim şirketine 1,4 milyon dolar yatırım yaptığını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.