Rollic'i alan Zynga şimdi de yerli oyun şirketi Forgerhero ve iştiraki ByteTyper'ı alıyor

Zynga'nın Türkiye oyun ekosistemine olan ilgisi devam ediyor, Rekabet Kurumu'nun belgelerine göre Zynga'nın ana hissedarı olduğu Rollic Games, yerli oyun şirketi Forgerhero ve iştiraki ByteTyper'ı alıyor
Rollic'i alan Zynga şimdi de yerli oyun şirketi Forgerhero ve iştiraki ByteTyper'ı alıyor

Zynga'nın yerli oyun şirketi Rollic'in yüzde 80 hissesini 168 milyon dolara satın aldığını daha önce detaylı bir şekilde sizlere aktarmıştık. Zynga'nın Türkiye oyun ekosistemine olan ilgisinin son hızla devam ettiğini söyleyebiliriz, zira Rekabet Kurumu'nun belgelerine göre Zynga'nın ana hissedarı olduğu Rollic Games, şimdi de yerli oyun şirketi Forgerhero ve iştiraki ByteTyper'ı alıyor.

Rekabet Kurumu'nda yer alan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

Rollic Games Oyun Yazılım ve Pazarlama Anonim Şirketi-Forgerhero Yazılım Ticaret Ltd. Şti. ve ByteTyper OÜ

Forgerhero Yazılım Ticaret Ltd. Şti. ve ByteTyper OÜ varlıklarının Rollic Games Oyun Yazılım ve Pazarlama Anonim Şirketi tarafından devralınması işlemi.

Bu noktada Forgerhero Yazılım'ın Alp Eren Özkul ve Dağhan Demirci tarafından İstanbul'da, 2020 yılının mart ayında kurulduğunu da hatırlatalım. Forgerhero’nun iştiraki olan ByteTyper ise Estonya'da kuruldu ve şirketin bünyesinde Firefighter Hero, Jetpack Ride 3D, Build Master gibi 18 farklı oyun bulunuyor.

Satın almanın ne zaman tamamlanacağı ya da mali detayları henüz belli değil, ancak gelişmeler oldukça size aktarmaya devam edeceğiz.

Tüm bunların yanı sıra Zynga'nın ilk olarak Türk oyun şirketi Peak Games’in bir birimini 100 milyon dolara, geri kalan bölümleri de 1,8 milyar dolara, sonrasında Gram Games’i 250 milyon dolara, ardından da Rollic Games’in yüzde 80’ini 168 milyon dolara satın aldığını da hatırlatmış olalım. Bundan sonra Zynga'nın Türkiye oyun sektörü üzerinde ne gibi satın alımlar yapacağını da merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.