News Corp'un dijital haber platformu Knewz, kurulduktan 18 ay sonra kapandı

Rupert Murdoch'un News Corp'u tarafından tarafından Google News ve Facebook'un beğenilerine meydan okumak için hayata geçirilen dijital haber platformu Knewz, kurulduktan 18 ay sonra kapandı.
News Corp'un dijital haber platformu Knewz, kurulduktan 18 ay sonra kapandı

Rupert Murdoch'un News Corp'u tarafından Google News ve Facebook'un beğenilerine meydan okumak için hayata geçirilen dijital haber platformu Knewz, kurulduktan 18 ay sonra kapandı. News Corp aslında geçmişte Google ve Facebook'u yayınlarının içeriğinden tazminat ödemeden kâr etmekle suçlamıştı. Ancak Knewz'in faaliyete geçmesinden bir buçuk yıl sonra kapatıldığını duyuran medya şirketi, girişimin kârsız olduğunu da kabul etti.

Sitede yayınlanan bir mesajda, Knewz'i haber toplamada bir deney olarak başlattıkları, çünkü çok çeşitli kaliteli gazeteciliği bir araya getirmek, her hikayenin tüm yönlerini vurgulamak ve kaynağı korumak ve yansıtmak istedikleri ifadesi yer aldı. Ayrıca hiç kârları olmadığı ve bu yüzden Knewz'e veda ettikleri bilgisinin yanı sıra, hizmetin değerini gören ve kendilerini destekleyen milyonlarca Knewz kullanıcısına bir teşekkür de Knewz'in ana sayfasında yer aldı.

News Corp yaptığı bir açıklamada, Knewz'in editoryal, toplama ve mobil uygulama yazılımı için kanıtlanmış bir zemini, olduğunu ve ekiplerinin bundan yararlanmaya devam edeceğini söyledi. News Corp bu sayede teknik yenilikleri işletmelerinin yararına sunmayı ve okuyucular için yeni deneyimler geliştirmeyi hedefliyor. Knewz'in öne çıkan kaynakları arasında The Wall Street Journal, The Sun, New York Post, MarketWatch, Realtor.com ve Mansion Global gibi yayınlar bulunuyordu.

Knewz, siyasi yelpazedeki büyük ve küçük kaynaklardan yararlanarak kendisini yayıncı dostu bir toplayıcı olarak faturalandırmaya çalıştı. Ancak asıl sorun, kimsenin haberleri Knewz aracılığıyla okumaması oldu. Zira The Columbia Journalism Review'a göre site, diğer yayıncılara kıyasla sık sık News Corp kaynaklarına başvuruyordu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.