Görsel iletişim platformu mmhmm, SoftBank liderliğinde 100 milyon dolar yatırım aldı

Evernote'un kurucusu Phil Libin tarafından geçtiğimiz sene hayata geçirilen görsel iletişim platformu mmhmm, SoftBank Vision Fund'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
Görsel iletişim platformu mmhmm, SoftBank liderliğinde 100 milyon dolar yatırım aldı

Evernote'un kurucusu Phil Libin tarafından geçtiğimiz sene hayata geçirilen görsel iletişim platformu mmhmm, SoftBank Vision Fund'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Tura, mevcut yatırımcılar Sequoia, Mubadala, Human Capital da katıldı. Şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 140 milyon dolara ulaştı.

Mmhmm, bir bilgisayarın kendi kamerasını, çalıştırdığı video hizmetini birbirine bağlayan bir sanal kamera oluşturarak çalışıyor. Önümüzdeki haftalarda akıllı telefonlarda da bu özelliğin kullanılacağı belirtiliyor. Zoom gibi mevcut video konferans uygulamalarıyla birlikte çalışıyor ve yakında geleneksel video yazılımından daha fazla özellik oluşturarak bağımsız bir ürün olarak işlev görüyor. 

Platform, sunum yapan kişilerin uygulama içinde metin slaytları oluşturmasına ve önceden kaydedilmiş mesajları canlı tartışmalarla akıcı bir şekilde karıştırmasına olanak tanıyor. Kullanıcılar, videonun kendi taraflarını kaydeden, sunum yapanların söylediklerini tekrar etmelerine ve kliple nokta nokta etkileşimde bulunmalarına olanak tanıyan bir işleve de sahip.

Softbank'in Yatırım Ortağı Lydia Jett, bu yatırımdan sonra mmhmm yönetim kuruluna katılacak. Jett, "Geçen yıl içinde çalışma ve iletişim kurma şeklimizde büyük bir değişim yaşadık." dedi. "Mmhmm, görüntülü görüşmeleri daha az sıkıcı hale getirmek için pandemi sırasında oluşturuldu ve şimdi dağıtılmış ve hibrit çalışmayı destekleyerek yolu açıyor. Meslektaşlarımızla daha çekici ve verimli ilişkiler kuruyoruz. İletişimi dönüştürme misyonlarını desteklemek için Phil ve mmhmm ekibiyle ortak olmaktan heyecan duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Phil Libin, aldığı yatırımı global ve dağıtılmış mmhmm ekibini büyütmeye, ürünü daha da geliştirmeye ve mmhmm'ın uluslararası genişlemesine harcamayı planlıyor.

Sequoia'nın ortağı ve mmhmm yönetim kurulu üyesi Roelof Botha ise, “Mmhmm, ödül törenleri ve müzik derslerinden ekip sunumlarına ve ürün demolarına kadar her şey için iş birliği ve eş zamansız iletişim sağlıyor. Phil, on yılı aşkın bir süredir birlikte çalışma ayrıcalığına sahip olduğumuz vizyon sahibi bir liderdir. O ve mmhmm ekibi, tohumdan bu yana muazzam ilerleme kaydetti ve iletişimi dönüştürdükçe üç katına çıkmaktan heyecan duyuyoruz." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.