Yüz tanıma teknolojisi girişimi AnyVision, SoftBank ve Eldrige liderliğinde 235 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka tabanlı bir yüz tanıma girişimi olan AnyVision, SoftBank Vision Fund 2 ve Eldridge'in liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 235 milyon dolar yatırım aldı.
Yüz tanıma teknolojisi girişimi AnyVision, SoftBank ve Eldrige liderliğinde 235 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka tabanlı bir yüz tanıma girişimi olan AnyVision, SoftBank Vision Fund 2 ve Eldridge'in liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 235 milyon dolar yatırım aldı. Tura, Robert Bosch GmbH, Qualcomm Ventures ve Lightspeed gibi mevcut yatırımcılar da katıldı. SoftBank Investment Advisers'ın direktörü Amit Lubovsky, yatırımın bir parçası olarak AnyVision'ın yönetim kuruluna katılacak.

AnyVision yaptığı açıklamada, yeni yatırımın şirketin büyümesini ve inovasyonunu hızlandıracağını ve potansiyel olarak tehlikeli davranışları ve bireyleri işaretlemek için yapay zeka tabanlı yüz tanıma platformunun benimsenmesini artırmaya yardımcı olacağını söyledi. 

AnyVision'ın yazılımı, yapay zeka tabanlı algoritmalar kullanarak insanları gerçek zamanlı olarak tanıyabiliyor. Teknoloji hem güvenlik hem de ticari amaçlar için kullanılabiliyor. Örneğin; şüphelilerin yüzlerini taramak için havaalanları, sınırlar ve stadyumlardaki kameralardan alınan görsel çekimlerle etkileşime girebiliyor; yetkili personeli ve ilgili kişileri gerçek zamanlı olarak belirleyerek işletmelerin girişlerini korumalarına yardımcı oluyor. Şirket, Honeywell, Schneider Electric ve Nvidia gibi önemli şirketlerle stratejik ortaklıklara sahip.

AnyVision CEO'su Avi Golan, AnyVision'ın teknolojisinin güvenlik kameralarını güvenlik sistemlerine dönüştürmeye yardımcı olduğunu söylüyor. Şirketin web sitesi ise yetkili kişiler için korunan noktaları açmak için yüz tanımayı kullandığını iddia ediyor. Golan daha önce SoftBank Vision Fund'da operasyon ortağıydı ve geçen yıl AnyVision'a liderlik etmek için bu görevini bırakmıştı. 

SoftBank'ten Anthony Doeh, görsel tanıma pazarının yeni gelişmekte olduğunu ancak batı dünyasında büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. AnyVision'ın çok sayıda endüstride fiziksel çevre analitiğini yeniden tanımlamak için benzersiz bir konuma sahip olduğuna inandıklarını da sözlerine ekledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.