Apple'ın M2 işlemcisi, 2022 yılının ilk yarısında yeni MacBook Air ile karşımıza çıkabilir

Apple ile ilgili sızdırdığı doğru bilgiler ile tanınan "Dylandkt" Twitter üzerinden M1 işlemcisi ve yeni MacBook Air modelleri ile ilgili yeni bilgiler paylaştı.
Apple'ın M2 işlemcisi, 2022 yılının ilk yarısında yeni MacBook Air ile karşımıza çıkabilir

Geçtiğimiz Kasım ayında düzenlediği "One More Thing" etkinliği ile birlikte yeni MacBook modellerini ve M1 işlemcisini tanıtan Apple, M1 işlemcisinin yüksek performansı sayesinde büyük bir başarı yakaladı. İlk etapta MacBook Air, MacBook Pro ve Mac Mini için kullanıma sunulan M1 işlemcisi, geçtiğimiz aylarda ise yeni iMac ve iPad Pro modelleri için de kullanıma sunuldu. 

Nisan ayında gerçekleşen "Spring Loaded" isimli etkinlik ile birlikte M1 işlemcisinin yeni versiyonu olarak "M1X" işlemcisinin tanıtılması bekleniyordu fakat Apple, işlemcileri konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Apple ile ilgili sızdırdığı doğru bilgiler ile tanınan "Dylandkt" Twitter üzerinden M1 işlemcisi ve yeni MacBook Air modelleri ile ilgili yeni bilgiler paylaştı.

Dylandkt tarafından aktarılan bilgilere göre M1 işlemcisinin yeni versiyonu M2 ismi ile birlikte önümüzdeki yılın ilk yarısında tanıtılacak. M2 işlemcisinin ilk olarak yeni MacBook Air modelleri ile birlikte kullanılması bekleniyor. Yeni MacBook Air modellerinin yeni bir tasarıma ve daha farklı renk seçeneklerine sahip olabileceğini de ekleyelim.

Yeni iMac modellerinde yer alan yeşil, sarı, turuncu, pembe, mor, mavi ve gümüş renk seçeneklerinin yeni MacBook Air modelleri için de sunulması bekleniyor. Şu an için M2 işlemcisinin ne gibi teknik özelliklere sahip olacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

Dylandkt'a göre M1X ve M2 işlemcileri tamamen farklı iki işlemci olarak karşımıza çıkacak. M2'ye oranla daha güçlü bir işlemcisi olması beklenen M1X'in önümüzdeki aylarda yeni MacBook Pro modelleri ile karşımıza çıkması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.