Apple, işe alım politikasında değişikliğe gidiyor ve yeni yetenekleri Silikon Vadisi'nin dışında aramaya başlıyor

Apple, değiştirmeyi planladığı işe alım politikası ile Silikon Vadisi dışındaki yetenekleri keşfetmeyi hedefliyor. Bloomberg'ten Mark Gurman, Apple'ın San Francisco'da yaşamanın yüksek maliyeti nedeniyle yeteneklerini kaybettiğini söylüyor.
Apple, işe alım politikasında değişikliğe gidiyor ve yeni yetenekleri Silikon Vadisi'nin dışında aramaya başlıyor

Bloomberg'ten Mark Gurman, Apple'a yakınlığıyla tanınıyor. Gurman, haftalık e-posta bülteninde Apple ile ilgili ilginç paylaşımlarda bulundu. Bunlardan biri de Apple'ın işe alım politikasında değişikliğe gidiyor olmasıydı. Zira şirketin merkezi olan Apple Campus, Cupertino'da, San Francisco'ya, yani Silikon Vadisi'ne fazlasıyla yakın bir noktada konumlanıyor. Ancak pandemi nedeniyle herkes bir süredir uzaktan çalışıyor ve bunu kalıcı hale getiriyor. Üstelik Silikon Vadisi çevresinde kiraların fazla olması nedeniyle birçok yetenek o çevreden uzaklaşıyor. 

Apple, değiştirmeyi planladığı işe alım politikası ile Silikon Vadisi dışındaki yetenekleri keşfetmeyi hedefliyor. Gurman, Apple'ın San Francisco Körfez Bölgesi'nde yaşamanın yüksek maliyeti nedeniyle yeteneklerini kaybettiğini söylüyor. Gurman, birçok mühendisin yaşam giderlerini çocukları için üniversite eğitimi ve uzun vadeli tasarruflar gibi diğer uğraşlarla dengeleyememekten yakındığını söylüyor. 

Yetenekleri işe almanın ve elde tutmanın şirketin geleceği için çok önemli olduğunu bilen yöneticilerle birlikte, Apple'ın iş gücünü çeşitliliği göz önünde bulundurarak genişletmenin başka yollarını aradığı bildiriliyor. Şimdiye kadar, Apple'ın yeterince temsil edilmeyen topluluklardan istihdam ettiği çalışan sayısı son beş yılda yüzde 64 arttı. Ancak bu noktada coğrafya işe alım için bir sorun yaratıyor. Apple, şimdi yetenekleri Silikon Vadisi'ne çağırmak yerine onların bulunduğu bölgelerde ofisler açmayı planlıyor. 

Apple, son dönemde hibrit modeli kalıcı hale getirmek istemesi ile de gündemimizdeydi. Apple çalışanlarının eylülden sonra hibrit modelde çalışmaya döneceği haberini geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Tim Cook, çoğu çalışanın çarşamba ve cuma günleri uzaktan çalışabileceğini; pazartesi, salı ve perşembe günleri ofise gelmelerinin isteneceğini açıklamış ve bazı ekiplerin ise haftada dört ila beş gün ofise geri döneceği bilgisi paylaşılmıştı. 

Fakat bu haberden sonra Apple çalışanlarının isyanları baş göstermeye başladı. Apple çalışanları, hibrit çalışma konusunda Tim Cook'a itiraz etti ve ofise dönmeye karşı çıktıklarını açıklayan bir yazı kaleme almıştı. Ancak Apple, bunu umursamamış ve hibrit çalışma modelinde ısrarcı olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.