Kripto paralarda yapay zeka ile daha iyi öngörüler elde edilebilir

Kripto paralardaki iniş çıkışlara karşı trend takibi ile birlikte yapay zeka ve özellikle NLP bazlı algoritmaların oluşturulması, öngörü ve kullanıcıların güveni açısından önemli rol oynayabilir.
Kripto paralarda yapay zeka ile daha iyi öngörüler elde edilebilir

Bitcoin fiyatlarındaki iniş çıkışlar, Binance gibi borsalara bazı ülkelerde getirilen erişim engelleri ya da kripto paraları yasal bir kur olarak kabul eden yerler gibi konuları düşündüğümüzde kripto paralar ve buna bağlı olarak adından sıklıkla söz ettiren blokzincirler son dönemlerin en önemli konularından. Kripto paralardaki hızlı değişiklikler büyük yatırımcıların hareketleri başta olmak üzere birçok konudan etkilenmekle birlikte bu konuda aslında tüm yatırımcıların ne kadar bilgi sahibi olduğu da net değil. 

Son dönemlerde yapılan birçok araştırma da bu açıdan bilgi seviyesinin düşük olduğunu göstermekte. Yakın zamanda yaptığımız bir araştırmaya göre de kripto paralardan haberdar olanların %11'i bu konuda hiçbir fikri olmadığını söylerken kısmen bilgi sahibi olanlar %48'ler seviyesinde. Cardify tarafından yapılan bir araştırma da bu konuda az ya da hiç fikri olanların oranını %35'lerde olduğunu göstermekte. Bununla birlikte bilgi eksikliği kripto paraları satın almaya çok da engel bir durum oluşturmuyor ancak bu konuya güven konusunda büyük soru işaretleri olduğu da kesin. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.