Kitle fonlaması platformu Fongogo, 3.5 milyon TL yatırım aldı

Edindiğimiz bilgilere göre Fongogo, 3.5 milyon TL yatırım aldı. Yatırımın kimler tarafından yapıldığı veya şirket değerlemesi ile ilgili bilgiler ise paylaşılmadı.
Kitle fonlaması platformu Fongogo, 3.5 milyon TL yatırım aldı

Kitle fonlaması platformu olarak hizmet sunan Fongogo, yatırım aldığını duyurdu. Fongogo tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, kitle fonlamasını daha ileri seviyelere taşımak için kaynak ihtiyacını Türkiye’nin önde gelen yatırım profesyonellerinin ve melek yatırımcılarının da yer aldığı yatırım turu ile karşıladı.

Girişimin paylaştığı bilgilere göre Fongogo, 3.5 milyon TL yatırım aldı. Şirket değerlemesi ile ilgili bilgiler ise paylaşılmadı. Alınan yatırım ile birlikte güncel verilerini de paylaşan Fongogo, bugüne kadar 1200'ü aşkın kampanya gerçekleştirilmesine aracılık etti.

75 binden fazla üyeye sahip olan Fongogo, bu kampanyalardan toplamda 10 milyon TL üzerinde fon aktarılmasını da sağladı. Geçtiğimiz dönemlerde başarılı fonlanan ürünlerin satışlarının gerçekleştiği pazaryeri olan Gogopazar’ı da hayata geçiren Fongogo, içerik üreticilerin hayranları tarafından aylık olarak fonlanmasını sağlayan Patreon benzeri bir model sunacağını da geçtiğimiz yılın Haziran ayında açıklamıştı.

Edindiğimiz bilgilere göre Fongogo, aldığı yatırımla 03.10.2019 tarihli ‘Paya Dayalı Kitle Fonlaması’ tebliği ile Türkiye'de yasal zemine kavuşan hisse bazlı kitlesel fonlama platformunu hızla hayata geçirmeyi hedefliyor. Fongogo'nun alınan yatırım ile birlikte ekibini büyüteceğini de ekleyelim.

Fongogo’nun ana amacının girişim ekosistemine cansuyu olmak olduğunu belirten Fongogo kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Ali Çebi, girişimlere yatırımın önündeki bariyerleri kaldırarak tabana yayılmasını ve bu sayede daha fazla işletmenin fona ulaşmasını ve daha fazla yatırımcının sisteme dahil olmasını sağlayacaklarını da aktardı.

Güncelleme: Fongogo tarafından bize ulaşan bilgilere göre toplam yatırım 3,5 milyon TL olarak düzeltildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.